Stanivukovićeva i Borac najbolji u BiH

Dušan Repija
Stanivukovićeva i Borac najbolji u BiH

BANjALUKA - Atletičarka Borca Nikolija Stanivuković najuspješnija je učesnica prvenstva BiH sa četiri zlatne i jednom bronzanom medaljom, koje su uveliko doprinijele da njen klub sa 21 osvojenim odličjem ponese titulu najboljeg na takmičenju u Zenici.

Stanivukovićeva je pobijedila rivalke u skoku uvis (160 centimetara), skoku udalj (5,24 metra), troskoku (11,11 metara) i u trci na 100 metara sa preponama (15,85 sekundi), dok je bila i član štafete 4h100 koja je zauzela treće mjesto.

- Bilo je dobro s obzirom na intenzitet treninga i priprema posljednjih mjeseci. Daleko od toga da smo u najboljoj formi, ali me raduju medalje koje će mi sigurno mnogo značiti u nastavku. Posebno sam zadovoljna trkom na 100 metara s preponama, ovo je i moj najbolji rezultat u karijeri, ali neće biti priznat zbog nešto jačeg vjetra u leđa - rekla je Stanivukovićeva.

Trener Borca Nebojša Matijević zadovoljan je rezultatima u Zenici posebno imajući u vidu situaciju u posljednjih nekoliko mjeseci. Problemi za “kraljicu sportova” nažalost traju mnogo duže, jer u sistemu finansiranja ne zauzima mjesto koje objektivno zaslužuje.

- Ne želimo da kukamo jer je situacija specifična naročito u periodu koji još nažalost traje, ali svi atletski radnici se slažu da zaslužujemo mnogo više. Ipak je ovo sport broj jedan na Olimpijskim igrama, a mi imamo talentovanu djecu koja trudom i radom pokušavaju da nadomjeste sve one resurse koje nemaju. Evo na primjer, nemamo ni osnovne uslove za bacačke discipline koje su tek u povoju, ali naši atletičari iz ćoškova stadiona ili parkova osvajaju zlata. Nisu to konkurentni rezultati za neke veće domete, ali su dobar primjer koliko imaju želje i volje da napreduju. To su prepoznali oni koji imaju novca pa nam mnogi atletičari odlaze na studije u druge države i tamo nastavljaju da grade karijere - rekao je Matijević.

Atletska sezona je poremećena usljed pandemije virusa korona pa su otkazana sva velika takmičenja i mitinzi. U Borcu se nadaju da će još biti održano ekipno prvenstvo BiH gdje imaju najviše ambicije, ali i pojedinačno i ekipno prvenstvo Republike Srpske.

- Bilo je teško pronaći motiv za trening s obzirom na skoro prazan kalendar takmičenja, ali sam koliko-toliko uspjela. Prilično smo potcijenjeni i kao sport i sve se to odražava na rezultate, ali ovoliko koliko nas ima držimo se zajedno i guramo naprijed koliko možemo - zaključila je Stanivukovićeva.

Osvajači medalja

Osim Stanivukovićeve do zlatne medalje još su došli Slađana Jagodić u skoku s motkom (2,56 novi rekord BiH), Luka Ivičić, takođe, u skoku s motkom, Sait Huseinbašić u skoku udalj i Vojislav Grubiša u bacanju diska. Srebrne medalje osvojili su Jovan Rosić (800 metara), Aleksandar Novaković (bacanje kugle i diska), Tijana Gligić (5.000 metara), Aleksandra Vidović (bacanje koplja) i Slađana Jagodić (skok uvis), dok su bronzana odličja osvojili Luka Ivičić (bacanje koplja), Anja Erceg (skok s motkom), Slađana Jagodić (100 metara s preponama i troskok), Vojislav Grubiša (bacanje kugle) i muška i ženska štafeta 4x100 metara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana