Standardni prvotimac Borca Đorđe Ćosić o nastavku sezone: Evropa i blizu i daleko

Darko Pašagić
Standardni prvotimac Borca Đorđe Ćosić o nastavku sezone: Evropa i blizu i daleko

BANjALUKA - Standardni prvotimac Borca Đorđe Ćosić smatra da će u nastavku sezone trka za plasman na međunarodnu scenu biti veoma neizvjesna i da bi sudbinu Banjalučana mogli odlučiti rezultati u prva tri proljećna kola.

Već na startu “crveno-plavi” će 23. februara gostovati Širokom Brijegu, potom dočekuju jesenjeg šampiona Sarajeva, pa gostuju Veležu u Mostaru.  

- Evropa je i blizu i daleko. Naime, veoma je teško u ovom trenutku reći koliko smo blizu plasmana na međunarodnu scenu, ali će poslije prva tri kola mnoge stvari biti jasnije. U oba gostujuća meča igramo protiv ekipa iz sredine tabele, ali koje bi uz dobre rezultate u nastavku sezone mogle i da naprave iskorak ka gornjem dijelu tabele. Što se tiče derbija sa Sarajevom o tome ne treba trošiti riječi, jer bi ova utakmica možda mogla i da riješi ko će sa prve startne pozicije krenuti u treći krug - jasan je Ćosić.

Ovaj defanzivac je na Gradski stadion došao u ljeto 2018. godine i sa Borcem izborio plasman u premijerligaško društvo, a sa dobrim igrama nastavio je i u eliti BiH. Jedini je uz golmana Mladena Lučića imao jesenas maksimalnu minutažu (odigrao svih 1.710 minuta na 19 utakmica), dok je samo minutu manje na terenu proveo kapiten Stojan Vranješ. Đosić je jesenas bio nezamjenjiva karika u odbrani Borca, igrao je čas na mjestu lijevog beka, čas na mjestu štopera i kao nagrada je stiglo produženje ugovora na još dvije godine, odnosno do ljeta 2022.

- Znao sam da se bez napornog rada i velikog truda ništa ne može ostvariti i te parole se stalno držim. To prepoznaju i treneri, a nagrada za to je startno mjesto u ekipi. Međutim, to me neće uljuljkati, jer ako želim da ostanem starter moraću još više da se trudim - nastavio je Ćosić.

Smatra da je Borac jači u odnosu na jesenji dio prvenstva, jer će dolazak Marina Galića, a prvenstveno Gorana Zakarića puno značiti za ovu ekipu.

- Njih dvojica su se veoma brzo uklopili sa ostalima i sigurno smo mnogo jači nego u prvom dijelu sezone. Prijale su nam i pripreme u Antaliji jer smo se još bolje upoznali i praktično sve više ličimo na veliku porodicu - rekao je Ćosić.

Osvrnuo se i na rezultate u pripremnom periodu u kojem su Banjalučani ostvarili po dvije pobjede, dva remija i dva poraza.

- U svim mečevima osim u duelu sa Dinamom iz Kijeva, koji je objektivno daleko iznad nas, bili smo bolji akter od rivala. Čak i protiv Ukrajinaca smo u pojedinim periodima igre uspijevali da pariramo višegodišnjem učesniku Lige šampiona. To sigurno može da bude veliko ohrabrenje za sve nas igrače, ali i stručni štab pred veoma neizvjesno proljeće u kojem ćemo se potruditi da Borac vratimo na kartu Evrope - dodao je Ćosić

Žrijeb za Kup BiH

Borac se plasirao i četvrtfinale Kupa BiH, koji se igra 4. marta, a ime protivnik saznaće danas u 12.30 časova. Osim Banjalučana u bubnju su GOŠK, Olimpik, Rudar iz Kaknja, Široki Brijeg, Tuzla siti, Zrinjski  i Željezničar.

- Imamo lijepe šanse da i u Kupu BiH doguramo daleko, ali i ovdje će mnogo zavisiti od žrijeba. Bilo bi sjajno u ovoj fazi takmičenja dobiti možda nekog lakšeg rivala, ali vidjećemo - naglasio je prvotimac Borca Đorđe Ćosić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana