Stadion u Prijedoru dobija reflektore do juna 2020.

Snežana Tasić
Stadion u Prijedoru dobija reflektore do juna 2020.

Prijedor - Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković sa predstavnicima Fudbalskog saveza BiH i FK Rudar potpisao je ugovor o izgradnji reflektora na Gradskom stadionu u Prijedoru.

- Potpisivanju ovog ugovora prethodili su višegodišnji razgovori o stvaranju povoljne infrastrukture na stadionu na kojem utakmice igra Rudar Prijedor.  Želja  nam je da ovaj projekat uspješno završimo, a onda ćemo poslije toga nastaviti i stvarati bolje uslove u ostaloj infrastrukturi vezanoj za Gradski stadion - rekao je Đaković.

Vršilac dužnosti izvršnog direktora za administraciju FS BiH Nihad Hodžić rekao je da je u okviru projekta unapređenja infrastrukture odnosno izgradnje reflektorske rasvjete na stadionima Premijer lige BiH Prijedor nakon dvije godine prepoznat kao lokalna zajednica koja je spremna da učestvuje u ovom projektu.

- Čitav posao trebalo bi da bude završen do kraja maja 2020. godine, a propozicije za licenciranje klubova u Premijer ligi kažu da klubovi moraju nastupati na stadionima koji imaju reflektore od naredne sezone - naglasio je Hodžić i dodao da je učešće saveza 230.000 maraka.

Predsjednik UO Rudara Prijedor Darko Milunović rekao je da je nova uprava prije dva mjeseca najavila sportske i infrastrukturne ciljeve.

- Stvaraju se pretpostavke da stvorimo ne samo bolji ambijent na gradskom stadionu nego da stvorimo i bolju sredinu za sportske rezultate i dolazak igrača u naš klub - istakao je Milunović i dodao da je ambicija kluba u ovoj sezoni povratak u Premijer ligu BiH. 
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana