Srpski odbojkaši oduševljeni svim što su zatekli na Romaniji: U Palama kao kod kuće

Dušan Repija
Srpski odbojkaši oduševljeni svim što su zatekli na Romaniji: U Palama kao kod kuće

PALE - Odbojkaši Srbije drže se one stare da dobre navike ne treba mijenjati, pa već četvrti put u posljednjih pet godina zalet ka medalji na velikom takmičenju hvataju na Palama.

Ljubav se rodila 2017. godine, kada su “orlovi” poslije odlaska sa Romanije osvojili bronzu na Evropskom prvenstvu. Dvije godine kasnije stigli su do zlata, pa su omašili samo 2018. godine na Svjetskom prvenstvu. Ipak, uslovi koje imaju u dvorani “Peki”, teretani, hotelu “Džet set”, a posebno jaka sinergija sa domaćinima stalno ih vraćaju podno olimpijske ljepotice Jahorine koju posjećuju u slobodno vrijeme.

- Prva asocijacija nam je pesma “Idemo na Pale”. Srećni smo ovde. Nismo daleko od Srbije, ljudi nas vole, pozdravljaju nas na ulici. To znači da nas prate i da naši uspesi ne prolaze neopaženo. Osećamo se kao kod kuće, zato bismo voleli da ostanemo i duže od dve sedmice. Nadamo se da će biti jedan otvoreni trening, nama igračima bi to mnogo značilo, ali ne znam kakvi će biti protokoli i hoće li ova situacija to dozvoliti. Bio bih presrećan kada bismo baš ovde istrčali pred publiku posle godinu i po dana - rekao je korektor Srbije Aleksandar Atanasijević.

Kapiten Marko Podraščanin produžio je reprezentativnu karijeru iako je nagovještavao da će staviti tačku, pa je još jednom stigao u Srpsku.

- Da prve godine nije bilo dobro, verovatno ne bismo više ni dolazili, ali, evo, mi se vraćamo svake godine. Pale su nam uvek bile talične i nadam se da će nam opet biti. Dolazimo iz Beograda, Novog Sada, gde je uvek gužva, vrućina. Ovde imamo sav potreban mir da se spremimo - rekao je Podraščanin.

Neodlazak na Olimpijske igre zabolio je sve momke, pa sada tiho, daleko od svjetlosti reflektora kuju planove kako da odbrane evropsko zlato.

- Mi smo i dalje šampioni. Nama je uvek cilj polufinale i medalja. Biće teže jer su Poljaci mnogo jači, Francuzi, Italijani, ne treba zaboraviti ni Ruse. Videli ste i sada fudbalsko prvenstvo. Italija je osvojila zbog pozitivne atmosfere. Imali smo sada tri nedelje slobodne, što je prava retkost kod nas u sportu. Uželeli smo se odbojke, saigrača. Ponekad se šalimo da smo više zajedno nego sa porodicama. Taj mir, atmosfera, druženje, pevanje, su ključni. To se videlo i prošli put kada nismo bili favoriti, a otišli smo do samog kraja - rekao je Podraščanin.

Kumstvo

Marko Podraščanin vremenom je postao veliki prijatelj sa trenerom ŽOK Jahorina Danilom Tadićem, što će u nedjelju krunisati kumstvom.

- Profesor Danilo Tadić nas je prvi put dočekao na Palama i bio nam je, da tako kažem, vodič. Od tada smo stalno u kontaktu i, Bože zdravlja, u nedelju ću ga i venčati - rekao je Podraščanin.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana