Srpska sa 12 takmičara

Glas Srpske
Srpska sa 12 takmičara

Sarajevo/Istočno Sarajevo - Na Evropskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF) koji će u nedjelju od 19 časova biti otvoren u Sarajevu, Republiku Srpsku predstavljaće 12 takmičara.

Od tog broja njih deset učestvovaće u skijaškom trčanju i biatlonu, i to Marija Jokić, Anđela Samardžija, Andrijana Jugović, Đorđe Santrač, Luka Vrećo, Aleksa Vuković, Predrag Pantić, Uroš Lalović, Davor Škipina, i Nikola Gavrilović, dok će Nina Petrović i Strahinja Arnaut nastupiti u skijanju.

Na EYOF-u će učestvovati više od 1.500 sportista u dobi od 14 do 18 godina iz 49 zemalja. Ceremonija zvaničnog otvaranja biće održana na stadionu “Koševo”, a olimpijski plamen zapaliće džudistkinja Larisa Cerić. Zastavu BiH na otvaranju nosiće Esma Alić, a festival će trajati do 16. februara. Srbiju će na festivalu predstavljati troje takmičara, a zastavu će nositi višestruka prvakinja Alpskog kupa Srbije Zoja Grbović, dok će pored nje učestvovati i Leona Rogić (umjetničko klizanje) i Sabahudin Rastić (skijaško trčanje). Najatraktivnija takmičenja za navijače svakako će biti u alpskom skijanju, koje će, osim paralelnih trka, biti održano na Jahorini.

Prvi je na rasporedu veleslalom 11. i 12. februara, dok je slalom zakazan za 13. i 14. februar. Mješovito paralelno takmičenje na programu je 15. februara na Bjelašnici. Takmičenja u bijatlonu raspoređena su na Dvorišta, a 12. februara na programu je sprint za dječake i djevojčice. Dan kasnije biće održano pojedinačno takmičenje, a 15. februara i mješovita štafeta.

Takmičenja u nordijskom trčanju počeće u ponedjeljak interval trkama klasičnim stilom, a dan kasnije vozi se slobodnim stilom. Sprint klasičnom tehnikom predviđen je za 14. februar, da bi sve zaključila mješovita štafeta 15. februara. “Zetra” će ugostiti hokejaše na ledu, a turnir će u ponedjeljak otvoriti Finska i Slovačka. Finale je na rasporedu 14. februara. Takmičenja u brzom klizanju biće održana u “Skenderiji”, a turnir u karlingu u dvorani “Peki”.

Dodik otvara EYOF

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik svečano će otvoriti Evropski olimpijski festival mladih jer je prihvatio poziv gradonačelnika Istočnog Sarajeva, Nenada Vukovića, i Sarajeva, Abdualaha Skake. On se zahvalio Olimpijskom komitetu BiH i gradonačelnicima na organizaciji sportske manifestacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana