Srpska open u ATP kalendaru

M. Z.
Srpska open u ATP kalendaru

BANjALUKA - Već po tradiciji početak septembra u Banjaluci rezervisan je za tenis odnosno čelendžer Srpska open.

Krajiška ljepotica ponovo će biti domaćin turnira u parku “Mladen Stojanović”, potvrđeno je na sajtu ATP-a. Poslije jednogodišnje pauze uzrokovane brojnim zabranama zbog pandemije virusa korona ljubitelji “bijelog sporta” u Banjaluci imaće priliku da na djelu vide tenisere iz različitih dijelova svijeta baš kao što je to bio slučaj u dosadašnjih 18 izdanja. Ove godine biće proslavljen jubilej, 20 godina od prvog izdanja, a te 2002. godine finale nije odigrano zbog kiše pa su titulu podijelili Verner Ešauer i Tomas Berend.

Početak kvalifikacija planiran je za 4. septembar dok će glavni dio turnira startovati dva dana kasnije i trajaće do 12. septembra. U singl konkurenciji naći se se 32 igrača, u dublu će nastupiti njih 16, a nagradni fond iznosi 44.820 evra.

Detalji oko učesnika još nisu poznati jer su prijave u toku, a teniseri će moći da biraju nastup među čak pet turnira iz čelendžer serije koji će biti istovremeno igrani u Evropi. Pored Banjaluke, domaćini če biti austrijski Tuln za nagradni fond 88.520 evra, španska Sevilja (66.640), ukrajinski Kijevu (52.080) i francuski Kasis (44.820). Ujedno, u istom periodu biće u toku druga sedmica takmičenja na US openu koji startuje 30. avgusta i traje do 12. septembra.

Mečevi će biti igrani na novom stadionu Nacionalnog teniskog centra koji je izgrađen prošle godine, a mečevi će moći biti igrani i u večernjem terminu.

Posljednju titulu osvojio je Holanđanin Talon Grikspor koji je u finalu nadigrao Sumita Nagala iz Indije rezultatom 6:2, 6:3. Zanimljivo je da u istoriji ovog turnira nijedan teniser nije odbranio titulu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana