Srpska ima 15 predstavnika na Mediteranskim igrama u Alžiru: Vrijeme za medalje

Dušan Repija
Srpska ima 15 predstavnika na Mediteranskim igrama u Alžiru: Vrijeme za medalje

ORAN - Svečanim otvaranjem u subotu počinju 19. mediteranske igre u alžirskom Oranu, a Republiku Srpsku će predstavljati 15 sportista od 48, koliko ih je u sastavu reprezentacije BiH.

S obzirom na formu i nastupe ove sezone, možemo očekivati dobre vijesti sa sjevera Afrike. Na prethodnih sedam igara samo se bokser Velibor Vidić okitio bronzom 2009. godine, a četiri godine kasnije za stoti dio sekunde odličje je izmaklo Ivani Ninković. Gledajući spisak učesnika, Srpska ima nekoliko velikih aduta za medalje. U prvom redu tu je karatista Pavle Dujaković, koji je u sjajnoj seriji rezultata. Prije dvadesetak dana postao je seniorski šampion Balkana, a potom osvojio srebro na Evropskom prvenstvu do 21 godine, pa iako priznaje da je pomalo umoran, zna da je u sjajnoj formi i da ima šansu.

- Trenirao sam izuzetno naporno minula dva i po mjeseca, što se, na sreću, isplatilo. Vjerujem da ću se prije svega psihički oporaviti i biti spreman za nedjeljni nastup. Konkurencija je, naravno, vrlo jaka, ali nadam se medalji - naglasio je Dujaković.

Put Orana je otišla i njegova klupska koleginica Paola Kostić, koja takođe cilja jedno od odličja. Veliki aduti su i strijelci teslićkog Geofona Matej Rašić i Nikola Jovičić, koji je jedan od favorita u disciplini pištolj.

Mnogo se očekuje i od džudista, naročito Anđele Samardžić. Ona je ove sezone osvojila prvo i treće mjesto na evropskim kupovima, te pokazala da je u sjajnoj formi.

Adut u tekvondou je Zorana Sandić, koja je imala odličan nastup na Evropskom prvenstvu u Mančesteru, pa na krilima tih rezultata nada se novom iskoraku.

- Daću maksimum, iskreno, očekivanja su velika - kaže Zorana, koja nije mogla da obeća medalju, ali joj se sigurno nada.

Bokseri Luka Veljović i Nikola Ivković mogu da bljesnu ukoliko se kockice poslože, baš kao i atletičari Dejan Mileusnić i Stefan Ćuković.

Na Igrama će debitovati takmičari u gađanju glinenih golubova Miladin Stjepanović i Mladen Simić, članovi Kluba za gađanje letećih meta Semberija iz Bijeljine, koji su najbolji u BiH i okruženju u ovoj pomalo egzotičnoj, ali sve popularnijoj disciplini.

Zastava

Na otvaranju Mediteranskih igara zastavu BiH nosiće džudistkinja Larisa Cerić i bokser Džemal Bošnjak, koji su ranije osvajali medalje na ovom takmičenju. Osim njih, u krugu najužih favorita za odličje su bacač kugle Mesud Pezer, karatisti Nejra Sipović, Ivona Ćavar i Meris Muhović, tekvondoista Nedžad Husić i, naravno, plivačica Lana Pudar, koja je prethodnih dana plivala dva finala na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana