Spektakl za istoriju BL Voleja

Siniša Kotaraš
Spektakl za istoriju BL Voleja

BANjALUKA - Debitantski nastup u evrokupovima odbojkaškog kolektiva iz grada na Vrbasu privukao je veliku pažnju svih ljubitelja ovog sporta, a izabranice Radmile Marković uspjele su da dođu do prvog trijumfa u istorijskom meču, ujedno i prve pobjede protiv višestrukog prvaka BiH.

Odbojkaški spektakl priredile su igračice BL Voleja i Bimal Jedinstva u prvoj utakmici šesnaestine finala CEV kupa koju su Banjalučanke poslije maratonskih pet setova riješile u svoju korist 3:2 (30:28, 15:25, 24:26, 25:15, 15:11).

Za razliku od prethodnog međusobnog duela, BL Volej je ovaj put uspio da ostane dovoljno miran u taj brejku petog seta, iako je na početku gubio sa 7:1. Najefikasnija u pobjedničkom timu bila je Sonja Vujnić sa 20 poena, dok je na drugoj strani Anđelka Radišković skupila isto toliko.

- Velika promjena i najveća razlika od tog susreta kada nam je nedostajalo snage i hrabrosti je to što smo ovaj put pokazale da možemo da se vratimo u utakmicu. Zadovoljna sam i srećna, probili smo veliku barijeru trijumfom protiv Jedinstva i sigurno će svaki sljedeći put biti lakše. U nedjelju protiv Kaštela imaćemo dobru priliku da i u MEVZA ostvarimo prvu pobjedu. Tamo smo kao gosti izgubili sa 3:2 i moramo da iskoristimo šansu da osvojimo prva tri boda u regionalnom takmičenju - rekla je Markovićeva.

Ona je istakla da će od presudnog značaja biti da njene igračice ostanu čvrsto na zemlji i ovaj trijumf pretvore u prvu pobjedu u srednjeevropskoj ligi dok ih već u nedjelju očekuje duel protiv Kaštela u devetom kolu MEVZA (12.30 časova).

- Djevojke su skromne i ova pobjeda sigurno na njih neće uticati na negativan način, čak mislim da će posljedice biti pozitivne i da će nastaviti da rade još više i bolje. U revanšu na njihovom terenu sigurno neće biti lako, one su stvarno dobre kući, ali definitivno nećemo odustati - zaključila je Markovićeva. 

Revanš utakmica na programu je 18. decembra u Brčkom, a trener “princeza” Smail Pezerović bio je ljut na svoje odbojkašice zbog lošeg pristupa prvom meču.

- Zaista zaslužen trijumf BL Voleja i moraćemo ozbiljnije da poradimo na psihološkom planu jer je sramotno da šampion države ne može da sačuva prednost od 7:1 u taj brejku što nije prvi put. Drugo poluvrijeme je u Brčkom, još ništa nije izgubljeno i realno je da stvari okrenemo u našu korist - poručio je Pezerović.  
 

 

Premijer liga BiH

Predstojećeg vikenda na programu su mečevi 12. kola Premijer lige BiH za odbojkaše i odbojkašice, a u muškoj konkurenciji u subotu će igrati: Tempo - Maglić (18 časova), Domaljevac - Jedinstvo, Bosna - Kakanj (19),

dok su se u petak sastali Modriča i Radnik. U ženskoj konkurenciji u subotu su na programu mečevi: Mostar - Inova (17), Smeč - Gacko, Kula - HE na Drini (19). U petak su igrali: Goražde - Novi Grad, Maglić - Sloboda.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana