“Sokolovi” se odbranili od napada Rudara

Siniša Kotaraš
“Sokolovi” se odbranili od napada Rudara

Istočno Sarajevo - Najinteresantnija utakmica drugog kola Prve lige Republike Srpske odigrana je u Istočnom Sarajevu, gdje su snage odmjerili nekadašnji premijerligaši Slavija i Rudar Prijedor, a na kraju je ostalo početnih 0:0.

Osvojenim bodom u svakom slučaju mogu da budu zadovoljniji u redovima Slavije jer su bili svjesni da su Prijedorčani favoriti pa su dali sve od sebe da ostanu neporaženi.

S druge strane, gosti, koji važe za favorita za osvajanje prvog mjesta, pokazali su na terenu da posjeduju kvalitet, ali i da im je realizacija i dalje najveći problem.

- Dominirali smo tokom cijele utakmice, imali tri stoodstotne šanse, pogodili prečku, ali nismo uspjeli da utjeramo loptu u mrežu. Uz to, poništen nam je pogodak koji je postigao Ognjen Jaćimović, tako da ne mogu da budem baš zadovoljan konačnim ishodom. Mada, osim što je izostala realizacija, nemam primjedbi na igru svog tima jer su igrači odradili sve što sam od njih i očekivao. Ipak, vjerujem da će vremenom sve doći na svoje mjesto, pa i ta realizacija. Ne odustajemo od zacrtanog cilja, osvajanja prvog mjesta na kraju prvenstva, u šta sam duboko ubijeđen - rekao je trener Prijedorčana Igor Janković, čiji tim već više od šest godina ne zna za poraz protiv Slavije.

Potvrda da je gost bio bolji rival stigla je i iz redova Slavije, čiji je trener Milan Gutović.

- Čestitao sam igračima i, što se nas tiče, zadovoljni smo bodom. Rudar je ipak bolji od nas, sa odlično odrađenim pripremama, čvršći, jači i to je pokazao i u ovom meču. U pitanju je veoma korektna ekipa koja s pravom pretenduje na prvo mjesto. Realno, gosti su bili za nijansu  bliži pobjedi i ne ­bi bilo nezasluženo da su do nje i došli. Sada nam dolazi još jedna teška utakmica, gostovanje kod još jednog favorita za titulu, Krupe. Vidjećemo kako ćemo tamo proći, nadam se da možemo ponovo da odolimo - tvrdi Gutović.

Zadovoljstvo u redovima “sokolova” je još veće jer su kasno počeli sa pripremama, tek dvadesetak dana prije početka prvenstva. Zato su dva boda osvojena u prva dva kola ocijenjena kao uspjeh, ali se, takođe, od “plavo-bijelih” očekuje da u nastavku zaigraju i bolje i efikasnije.

Prva liga

1. Željezničar ST       2        1        1        0        10:0   4

2. Tekstilac        2        1        1        0        8:0     4

3. Rudar Prijedor       2        1        1        0        3:0     4

4. Alfa Modriča         2        1        1        0        3:1     4

5. Krupa     2        1        1        0        2:1     4

6. Slavija  2        0        2        0        1:1     2

7. Kozara   2        0        2        0        0:0     2

8. Podrinje         2        0        1        1        2:4     1

9. Jedinstvo         2        0        0        2        1:5     0

10. Sloga   2        0        0        2        0:18   0

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana