Snažni mečevi donose kvalitet

Nikola Lučić
Snažni mečevi donose kvalitet

BANjALUKA - Teže protivnike, prijeko potrebno iskustvo i snažnu konkurenciju donijeli su nastupi u MEVZA ligi odbojkašicama BL Voleja, koje u nedjelju od 19 časova očekuje prvi meč pred domaćim navijačima protiv zagrebačke Mladosti.

Kada su ljetos odlučili da se, uz Bimal-Jedinstvo, okušaju na potpuno novom nivou takmičenja čelnici BL Voleja bili su svjesni da će ekipa morati da se privikne na sasvim novi nivo takmičenja u poređenju sa Premijer ligom BiH. Banjalučanke su u prve tri utakmice zabilježile tri  poraza u gostima, ali iz kluba poručuju da niko nije nezadovoljan.

- Prije nastupa rekao sam da ćemo imati puno problema i poteškoća, jer je najteže naučiti kako gubiti. Za protivnike imamo ozbiljne ekipe, koje imaju odlične igračice, profesionalce. Budžeti su dvadesetostruko veći od naših, u ove tri utakmice u gostima osvojili smo tri seta, i to ohrabruje. Nema nezadovoljstva onim što smo učinili, prioritet nam je da se okušamo u novom ambijentu - rekao je direktor BL Voleja Duško Ovuka.

On je poručio da Banjalučanke svima žele da pokažu da su ozbiljna ekipa, a priliku da odigraju prvi meč pred svojim navijačima imaće u nedjelju kada će ugostiti Mladost. 

- Jednostavno moramo da vidimo šta nam još treba i šta je potrebno da budemo približno konkurentni jakim evropskim ekipama. Djevojke se spremaju za prvi meč u svojoj dvorani i nadamo se najboljem - zaključio je Ovuka.

Da su nestrpljive pred prvi meč u svojoj dvorani potvrdila je i libero banjalučkog tima Milica Ivković koja je rekla da se tim vrijedno sprema i radi kako bi u nedjelju bili na najvišem nivou.

- Od starta imamo veliku podršku stručnog štaba, igramo bez ikakvog pritiska i smatram da je naša igra trenutno na pristojnom nivou. Iako smo u prethodnom kolu izgubile 3:1 dokazale smo da naš tim ima kvaliteta da parira klubovima u ovoj ligi, a svakako i još mnogo prostora za napredak. Iz utakmice u utakmicu postajemo uigranije što je veoma dobar znak - izjavila je Ivkovićeva. 
 

Veliki izazov

Jedna od glavnih uzdanica BL Voleja je i Sonja Vujnić koja je poručila da je velika stvar za njenu ekipu to što imaju priliku da igraju protiv najboljih.

- Očekuje nas još mnogo jakih utakmica što nas raduje, ali naša očekivanja su realna, ne ciljamo vrh tabele. Očekujem dobar meč protiv Mladosti i pozvala bih sve prijatelje i ljubitelje odbojke da dođu i da nas podrže - rekla je Vujnićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana