Sloga “skockala” tim za vrh tabele

Dušan Repija
Sloga “skockala” tim za vrh tabele

DOBOJ - Veliki posao u kratkom roku napravila je Sloga, koja će, kako sada stvari stoje, biti jedan od najozbiljnijih kandidata za sam vrh tabele Premijer lige u rukometu.

Iako je prerano bilo šta prognozirati, naročito u situaciji kada još nije ni registrovana prethodna sezona, povratak Peđe Dejanovića, Srđana Gavrića i Vladana Đurđevića, te angažovanje Rusa Artjoma Junjina i moguć dolazak dokazanog Dobrivoja Markovića idu u prilog tvrdnji sa početka teksta. Prvi potez prvog čovjeka Dobojlija Vojislava Rađe i angažovanje Marija Kelentrića za trenera bio je okidač za niz pozitivnih stvari, pa su tako u klubu ostali i svi momci koji su iznijeli teret prošle sezone, osim Hase Ćosića, te Davida Prestaša i Nikole Kneževića, koji su se vratili sa pozajmice u Borac. Sudeći prema prethodne četiri sezone u Banjaluci, jak adut na desnom krilu biće Đurđević, koji je bio među najboljim strijelcima “crveno-plavih”.

- I ranije smo pričali o mom povratku u Doboj, ali se sada sve poklopilo. Privukla me je ideja da igram u matičnom klubu i borim se za trofeje. Nadam se da ću produžiti niz iz Borca, sa kojim sam svake godine stizao bar do jednog pehara. Poznajem sve momke, vidim da su i oni razmišljali na sličan način, pa se nadam da će sve na kraju ispasti onako kako treba - rekao je Đurđević.

Rađa je podvukao da Sloga nema veći budžet nego prošle godine, nego da se odlučila za drugu politiku.

- Ranijih sezona mnogo novca nam je išlo na stanarine i hranarine rukometaša koji nisu iz Doboja. Sada smo znatno smanjili te troškove i uklopili se u budžet koji smo imali prošle sezone. Želim da naglasim da je sve dolaske aminovao i Kelentrić, koji lično dogovara dolazak bivšeg reprezentativca Srbije Markovića. Zna okvire u kojima može da pregovara i vjerujem da će uspjeti da ga dovede. Rekao mi je da ima kvalitetnu alternativu i ako se to ne desi - naglasio je Rađa.

Pripreme za novu sezonu Sloga će početi 27. jula, a mali problem je činjenica da će dobojski rukometaši još otprilike godinu morati da igraju i treniraju u dvorani u Osječanima dok ne budu završena izgradnja dvorane u Doboju.

Još pivot na meti

Prilikom razgovora za “Glas Srpske” Mario Kelentrić je prije nekoliko dana naglasio da će nastojati da angažuje iskusnog pivota. Uz izvjestan dolazak lijevog krila, sve ostale pozicije su popunjene, naročito jer je u Doboju ostao bek Vladimir Stanković, dok je blizu dogovora i Arsenije Bubić. Mladi lijevi bek prošle sezone imao je zapaženu rolu, pa su čelnici kluba odlučili da ga zadrže, iako je imao opciju da se vrati u Borac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana