Sloga sa Hadžićem piše istoriju

Siniša Kotaraš
Sloga sa Hadžićem piše istoriju

Bijeljina - Istorijsko polufinale Kupa BiH protiv Sarajeva (16 časova) fudbaleri Sloge dočekuju sa novim trenerom. Nakon odlaska Dragana Mićića trenersku palicu preuzeo je njegov prvi pomoćnik Senad Hadžić i ostaje da se vidi da li će ova promjena donijeti pozitivni šok i pokrenuti ekipu da napravi dobar rezultat.

- Biće ovo istorijska utakmica za klub, mene kao trenera, ali i većinu fudbalera našeg tima. Nastojaćemo da promjena trenera bude pozitivan šok, te pokušati da iskoristimo malu krizu u kojoj se Sarajevo trenutno nalazi, pa da ostvarimo rezultat kojim bismo revanš na “Koševu” učinili bar malo neizvjesnim - istakao je Hadžić.

Zbog velikog interesa utakmica Sloga - Sarajevo biće odigrana na Gradskom stadionu u Bijeljini i novi strateg Sloge se nada da bi njegov tim mogao da zablista.

- Svjesni smo kvaliteta rivala, znamo protiv koga igramo i sigurno je da ne možemo da prijetimo. Ali, daćemo sve od sebe da pred svojim navijačima pokažemo da nismo slučajno došli do polufinala, te da posjedujemo kvalitet i za najviše domete. Naravno, jurnuti od starta na protivnika kakav je Sarajevo bilo bi samoubistvo, nastojaćemo da jednom pametnom igrom dočekamo svoju šansu - pojasnio je strateg Sloge.

Posljednje dvije sedmice bile su dosta turbulentne, pa se postavlja pitanje koliko je to uticalo na ekipu.

- Činjenica je da su ova posljednja dešavanja u vezi sa klubom ostavila traga na ekipu, ali sam siguran da se momci neće obazirati na to kada istrče na teren i da će dati sve od sebe za pristojan rezultat - dodao je Hadžić, koji neće moći da računa na usluge suspendovanog Joce Stokića, dok zbog nastupa za druge klubove u utakmicama Kupa BiH u protokolu neće biti ni Nikole Mazića, Aldina Šišića i Dejana Popovića.

Mnogo sreće na današnjoj utakmici svojim dojučerašnjim fudbalerima je zaželio i sada već bivši trener Dragan Mićić, koji je otkrio razlog svog odlaska iz Gornjeg Crnjelova.

- Kao prvo, mom dojučerašnjem prvom pomoćniku i saradniku želim mnogo sreće, kako u Kupu BiH, tako i nastavku Prve lige RS. Najveći razlog za moje odstupanje sa funkcije su dešavanja na našim posljednjim utakmicama na koje ja, kao trener, nisam mogao da utičem. Od nas se traže rezultati, a ja ne mogu da ih pravim ako igramo utakmice na kojima se dešavaju neke čudne i nesportske stvari. Osetio sam moralnu obavezu da se povučem i prepustim svoje mesto nekome ko će, možda, uspeti da se izbori sa svim tim stvarima. Imao sam korektnu saradnju sa upravom, stručnim štabom i igračima i svima im želim sve najbolje - poručio je Mićić.

 

Sudije griješile u derbiju

Komisija za sudije FS RS zaključila je da je Sloga oštećena u derbiju 19. kola Prve lige, protiv banjalučkog Borca. Utakmica je završena 0:0, a čelnici Sloge imali su nakon nje dosta pritužbi na arbitražu Zorana Grbića iz Prijedora. Nakon detaljne analize komisija je presudila da je pogodak Sloge iz 65. minuta regularan, te da je neopravdano poništen.

- Sudija je prihvatio pogrešnu signalizaciju drugog pomoćnika i dosudio nepostojeći prekršaj nad napadačem domaćih, odnosno direktan slobodan udarac. Takođe, Grbić je propustio da u 87. minutu isključi kapitena Borca Stojana Vranješa, zbog namjernog udaranja protivničkog igrača glavom - navedeno je u zaključku Komisije za sudije FS RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana