Sloga nastavlja evropskom stazom

Siniša Kotaraš
Sloga nastavlja evropskom stazom

DOBOJ - Rukometaši Sloge izborili su plasman u drugo kolo EHF Evropskog kupa, iako su morali da strepe do samog kraja revanš meča sa Viljandijem.

Prvu utakmicu u Estoniji Dobojlije su odigrale neriješeno (20:20) i za nastavak evropske turneje bila im je potrebna pobjeda bilo kojim rezultatom. Do nje su izabranici Dejana Vasilića na kraju i došli (25:23), najviše zahvaljujući odličnoj igri u prvih 30 minuta, kada su na krilima izvanrednog golmana Milutina Bogdanovića (na kraju 18 odbrana i 1 sedmerac), stekli veliku prednost - 15:7. Međutim, u nastavku je domaće rukometaše sustigao umor, što i ne čudi ako je poznato da je pola tima na teren istrčalo rovito. Gosti su to pokušali da iskoriste i nekoliko puta opasno su zaprijetili, ali je to na kraju bilo sve što su uspjeli da naprave. Uz sjajnog Bogdanovića veliki teret ove pobjede iznijeli su Vladan Đurđević i Vladimir Stanković te najefikasniji u redovima Sloge Nikola Knežević, strijelac pet pogodaka.

- Imao sam nezgodnu povredu zadobijenu u finalu Kupa Republike Srpske zbog koje sam preskočio prvu utakmicu u Estoniji. Oporavio sam se i želio da odigram najbolje što mogu da bih dao doprinos pobjedi i prolasku u narednu rundu. Prvo poluvrijeme bilo je upravo onako kako smo i planirali da ga odigramo i otišli smo na velikih osam golova prednosti. U nastavak smo ušli opušteno, što je rival iskoristio da malo pomalo nadoknadi zaostatak, priđe na samo jedan pogodak razlike, ali je na našu sreću to bilo sve što je uradio - naglasio je Knežević.

Prema njegovim riječima, razlog pada u drugom poluvremenu leži u činjenici da je dobar dio ekipe bio rovit, ali i Dobojlijama potpuno nepoznata formacija Viljandija u fazi odbrane.

- Odigrali su u nastavku jednu vrstu odbrane sa kojom se većina nas do sada nije susrela. Bila je to neka “tri-tri” odbrana sa dubokim izlascima na bekove, što nas je donekle zbunilo, jer neke kombinacije koje su prolazile u prvom poluvremenu, u drugom jednostavno nisu mogle. Srećom, izdržali smo i zasluženo prošli dalje - dodao je Knežević.

Rival ekipi Sloge u drugom kolu EHF Evropskog kupa biće italijanski Konversano, prvi meč na programu je 16. oktobra u Italiji, a revanš sedam dana kasnije, u Tesliću ili Maglaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana