Sloga bez nade putuje na “Koševo”

Darko Pašagić
Sloga bez nade putuje na “Koševo”

Bijeljina - Fudbaleri Sloge iz Gornjeg Crnjelova doživjeli su ubjedljiv poraz u prvom susretu polufinala Kupa BiH pošto su kao domaćini na Gradskom stadionu Bijeljini poraženi od Sarajeva sa 1:4.

 

 

 

Prvi su zaprijetili domaći fudbaleri. U četvrtom minutu u prilici se našao Dragiša Komarčević, koji je dobro prošao po lijevoj strani, ali je na kraju bio izblokiran. Od tog trenutka gosti sa “Koševa” preuzeli su konce igre u svoje ruke i bilo je pitanje vremena kada će se zatresti mreža tima iz Gornjeg Crnjelova. Desilo se to u 12. minutu. Rifet Kapić je ubacio iz kornera, a Amar Rahmanović se našao na pravom mjestu i pogodio za prednost od 1:0. Sarajlije su nastavile sa pritiskom prema golu domaćina, a poslije ubačaja Selmira Pidre u 27. minutu Haris Handžić je povisio na 2:0. U 36. minutu dosuđen je penal za goste nakon što je u svom kaznenom prostoru Vukašin Benović srušio Rahmanovića. Lopti je prišao Krste Velkoski, a njegov šut je uspio da na kratko odbije golman domaćih Boriša Bodiroga. Velkoski se našao na pravom mjestu i iz popravnog postigao treći gol za svoj tim.

Odmah na početku drugog dijela domaći su postigli pogodak, koji je poništen zbog ofsajda. U 49. minutu uslijedio je novi gol bordo tima, a u strijelce se upisao Aladin Šišić. Počasni pogodak za prvoligaša Republike Srpske postigao je u 69. minutu poslije kornera Elmir Hadžikadunić, koji se dobro snašao u kaznenom prostoru Sarajeva.  Desetak minuta kasnije gosti su mogli i do petog gola, ali je Alen Mustafić pogodio stativu.

- I prije susreta se znalo da je Sarajevo apsolutni favorit, ali smo se potajno nadali da možemo zabilježiti dobar rezultat. Međutim, gosti su rano došli do prednosti, potom i do drugog gola i onda je sve krenulo nizbrdo. Ostaje nam da se u revanšu na “Koševu” prikažemo u boljem svjetlu mada je već sada jasno ko je finalista Kupa BiH - rekao je šef stručnog štaba Sloge Senad Hadžić.

U drugom polufinalnom susretu Široki Brijeg je kao domaćin na stadionu “Pecara” savladao prvoligaša FBiH TOŠK iz Tešnja sa 2:0, a strijelac oba pogotka bio je Dražen Bagarić u 39. i 76. minutu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana