Sloboda iz Novog Grada najprijatnije iznenađenje prvog dijela prvenstva: Trećim mjestom opravdali pozivnicu

Darko Pašagić
Sloboda iz Novog Grada najprijatnije iznenađenje prvog dijela prvenstva: Trećim mjestom opravdali pozivnicu

NOVI GRAD - Fudbalski klub Sloboda u potpunosti je opravdao specijalnu pozivnicu FS Republike Srpske za nastup u Prvoj ligi, gdje je jesenji dio sezone završio na trećem mjestu.

Novograđani su prošle sezone bili na korak do ispadanja u Treću ligu RS, ali su zbog reorganizacije najvišeg ranga dobili “vajld kard” za nastup, a ukazano povjerenje u potpunosti su opravdali.

- Iskren da budem, nismo očekivali da ćemo praktično do posljednjeg kola i meča sa Rudar Prijedorom imati šansu da budemo jesenji prvaci. Iako smo nekoliko godina tavorili u Drugoj ligi, uspjeli smo se brzo reorganizovati i samo za mjesec dana oformiti ekipu koja je bila jedno od najprijatnijih iznenađenja prvenstva. Prvenstveni cilj na početku sezone bio nam je da klub sa tradicijom od 110 godina vratimo na mjesto koje mu pripada i mislim da smo na dobrom putu da to uradimo. Trenutno smo treći na tabeli, a u nastavku sezone nećemo biti opterećeni rezultatima, ali ćemo nastojati da zadržimo mjesto u vrhu tabele - rekao je predsjednik Slobode Mladen Bosančić.

Direktor Novograđana Aleksandar Dodig naglasio je da su svi planovi daleko premašeni, osim proslave velikog jubileja kluba koja je odgođena za neka bolja vremena, kada se društvo izbori sa pandemijom.

Velike zasluge, naravno, idu na račun igrača i stručnog štaba sa Duškom Vraneševićem na čelu. On je zakazao okupljanje za 15. januar.

- Sada će uslijediti dodatne analize ostvarenog i vidjećemo da li će biti promjena u igračkom kadru. Najvažnije je da imamo okosnicu ekipe, a prilikom dovođenja igrača vodićemo računa da ih ne dovodimo na broj, nego samo one koji su nam potrebni na određenim pozicijama. Kada je počinjala sezona, bilo je veoma teško nagovoriti slobodne fudbalere da dođu u Slobodu koja je godinama imala finansijskih problema, ali poslije ove polusezone situacija će biti mnogo povoljnija - naglasio je Vranešević.

Jedan od najboljih fudbalera Mario Desnica pred početak sezone najavljivao je da se ekipa može boriti za vrh tabele, a njegove izjave mnogi su skeptično slušali.

- Ono što sam tada rekao pokazalo se kao tačno i tako može biti u nastavku sezone. Pokazali smo da ova ekipa ima kvalitet pa je opravdana pozivnica saveza da budemo prvoligaši. Najviše su nam nedostajali navijači i nadam se da će situacija na proljeće biti bolja te da ćemo na “Mlakvama” zajedno slaviti pobjede - kazao je Desnica.

Antalija

Planirano je da tokom pripremnog perioda fudbaleri desetak dana otputuju u toplije krajeve.

- Zbog pandemije još ne znamo gdje ćemo ići, a u opticaju je nekoliko destinacija, od Neuma, preko Hrvatske do Crnogorskog primorja. Ako se neke stvari poslože, ni Antalija nije daleko - rekao je Bosančić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana