Slavko Petrović: Radnik moja prva ljubav

Darko Pašagić
Slavko Petrović: Radnik moja prva ljubav

BIJELjINA - Iskusni stručnjak Slavko Petrović, sa kojim je započela uspješna era Radnika, vratio se u Bijeljinu i u drugom dijelu sezone sa klupe predvodiće semberskog premijerligaša.

U prvom mandatu sjedio je na klupi ovog kluba od septembra 2014. do avgusta 2016. godine i uz upravu na čelu sa tadašnjim predsjednikom Mladenom Krstajićem bio najzaslužniji što je Radnik stigao do prvog i za sada jedinog trofeja u fudbalu BiH, pehara namijenjenog pobjedniku kupa i tako prvi put izborio plasman na međunarodnu scenu.

- Ovaj klub je prvi koji sam vodio u BiH i sigurno je da me za njega vežu duboke emocije, ali i veoma lepe uspomene. Uspeli smo da osvojimo kup i da se plasiramo na evropsku scenu. Ne smatram da je to samo moja zasluga, ali sigurno imam udela u tome, a ne sme se zaboraviti da je Radnik od tada stalno u samom vrhu Premijer lige BiH. Nadam se da ćemo ponovo biti uspešni kao i u prvom navratu - naglasio je Petrović, koji će danas voditi prvi trening kluba po povratku u Bijeljinu.

Iako je prošle sezone bio bez angažmana, najviše zbog operacije kuka i oporavka, indirektni je krivac za drugi plasman Radnika na međunarodnu scenu.

Naime, zbog duga koji mu njegov bivši klub Željezničar nije uplatio na vrijeme Sarajlije su administrativnim putem ostale bez Evrope, a umjesto njih nastupali su Bijeljinci.

- Ne bih želeo na to da se osvrćem, ali je tako ispalo. Bilo bi sjajno da sa Radnikom opet budem visoko plasiran, ali sam uvek bio realan i smatram da će ove sezone to biti veoma teško izvesti. Iako za jesenjim šampionom Sarajevom zaostajemo samo sedam bodova, ne treba zaboraviti da su uz njih za tri mesta koja vode u Evropu u igri još Željezničar, Zrinjski, Borac, Tuzla siti, a i Široki Brijeg, koji je iza nas, te da ne sme nikada biti otpisan - nastavio je Petrović.

Upoznat je sa igračkim kadrom koji preuzima.

- Bilo bi odlično da ova ekipa ostane na okupu i da uz jedno ili dva pojačanja pokušamo da se upustimo u borbu za sam vrh. Međutim, videćemo šta donose naredni dani. Ono što mogu da obećam je da ćemo svi zajedno pokušati što više, a od igrača ću tražiti maksimalan angažman na pripremama, a kasnije i na utakmicama. Tako je uvek bilo u klubovima u kojima sam bio trener i ne vidim razlog da se nešto menja. Do odlaska u Medulin, 2. februara, treniraćemo u Bijeljini i usput se dogovarati o prijateljskim mečevima. Imamo dosta vremena da se kvalitetno pripremimo i sigurno ćemo start sezone dočekati u top formi - dodao je Petrović.
 

Karijera

Igračku karijeru Slavko Petrović počeo je u Bežaniji, da bi jedno vrijeme bio i fudbaler Crvene zvezde, a onda se otisnuo za Njemačku, gdje je igrao za brojne klubove, od kojih je najpoznatija Fortuna iz Diseldorfa.

Tamo se počeo i baviti trenerski poslom, a poslije brojnih angažmana u Njemačkoj bio je trener mađarskog Zalaegeršega, Borca iz Čačka, Rada, te Radnika, sarajevskog Željezničara i tuzlanske Slobode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana