Škotski velikan posljednja prepreka Sarajevu: Seltik favorit, ali nema predaje

G.S.
Škotski velikan posljednja prepreka Sarajevu: Seltik favorit, ali nema predaje

ZENICA - Fudbalerima Sarajeva ostao je samo jedan korak da prvog plasmana u grupnu fazu Lige Evrope, ali vrlo težak. Protivnik u Zenici večeras je Seltik (20), klub slavne prošlosti i favorit na “Bilinom polju”, ali to je utisak ne i nepremostiva prepreka.

Ekipa Vinka Marinovića je poslije nešto sporijeg starta sezone uhvatila pravi ritam i nanizala pet pobjeda, Seltik ima jednu više, ali se prilično muči što je pokazala i utakmica sa Rigom u trećem kolu kvalifikacija. Ipak, kvalitet, iskustvo, na kraju krajeva i budžet su na strani Škota koji će biti pod mnogo većim pritiskom od šampiona BiH. Bez obzira na to umjereni optimista je Matijas Fanimo.

- Sa mnogo samopouzdanja ulazimo u meč sa Seltikom. I moj nivo samopouzdanja je veoma visok. Bilo bi sjajno kada bih postigao gol kao protiv Budućnosti, ali bi jednako posebno bilo i da nas neko od mojih saigrača uvede u grupnu fazu Lige Evrope - rekao je Fanimo.

Ovo je peti put da Sarajlije stižu do posljednje prepreke, ali do sada nisu imali uspjeha i da je savladaju. Nesavladive prepreke bili su Dinamo Kijev, Bazel, Kluž i Borusija Menhengladbah.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana