Skijaški klub Starčevica u januaru put Folgarije

D. R.
Skijaški klub Starčevica u januaru put Folgarije

Banjaluka - Skijanje je na našim prostorima relativno nepopularan i nerazvijen sport, međutim ljudi iz Skijaškog kluba Starčevica velikom energijom i entuzijazmom trude se da to promijene.

Nizom aktivnosti koje traju tokom cijele godine, a ne samo u zimskim mjesecima animirali su 150 ljudi, koji su stalni članovi ovog kluba, dok deset članova čini takmičarsku ekipu koji se takmiče na regionalnim i republičkim takmičenjima. Posebno mjesto zauzimaju izleti, kako jednodnevni, tako i višednevni na Kozaru, Vlašić, Kupres, Srebrenik, Jahorinu, ali i Mariborsko Pohorje. Ove godine organizovali su i zimovanje u austrijske Alpe, a već u januaru zakazan je put u Italiju.

- Kako vrijeme odmiče naši apetiti rasu, pa smo odlučili da ove godine odemo korak dalje i naše članove, ali i sve zainteresovane odvedemo u Folgariju. Već smo rezervisali mjesta u dva hotela i mogu reći da smo već sada spremni za put. Do sada imamo oko 130 sigurnih putnika, a vjerujem da će ih biti i više do 10. januara kada je planirano da stignemo u Folgariju. Veliko iskustvo je otići na takva skijališta, kako za naših deset trenera, koji se usavršavaju, tako i za naše mlade članove, koji tada imaju priliku da uče od najboljih - rekla predsjednica kluba i trener takmičarske ekipe Mersila Mravac.

Od reosnivanja kluba 2010. godine organizovali su tri Ski-kupa "Starčevica" sa izuzetkom ove godine zbog manjka snijega, pa se u klubu nadaju da će predstojeće zime imati više sreće.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana