Sjajno raspoloženje među odbojkašima Radnika: Igraćemo bitnu ulogu i u eliti

Dušan Repija
Sjajno raspoloženje među odbojkašima Radnika: Igraćemo bitnu ulogu i u eliti

BIJELjINA - Dani slavlja u Odbojkaškom klubu Radnik poslije ekspresnog povratka u Premijer ligu već su prošli, a uprava kluba u dogovoru sa stručnim štabom čini sve kako bi na vrijeme zaokružila tim koji će, ubijeđeni su, imati šta da kaže u dosta jačoj konkurenciji.

Sa 16 pobjeda u 17 mečeva u Prvoj ligi Bijeljinci su pokazali da im je mjesto u eliti koja im je prošle sezone uskraćena zbog samovolje nekoliko ljudi iz vrha OS BiH. Selidba u niži rang dodatno je pogoršala i onako tešku finansijsku situaciju, ali se pomalo iznenada ukazalo svjetlo na kraju tunela. Izabrana je nova Skupština na čelu sa Nedeljkom Ćorićem i Upravni odbor kojim predsjedava Darko Manojlović i kockice su počele da se slažu. Repovi koji su za ostale sportove prilično smiješni su odsječeni, a formirana mlada ekipa od domaćih igrača, željna rada i dokazivanja. Kako rezultat nije izostao, nemaju namjeru da prekinu praksu.

- Nećemo da se razbacujemo i gomilamo igrače. Ciljano ćemo dovesti jedno, najviše dva pojačanja. Prioritet je angažovanje tehničara. Za sada ne bih o imenima iako vjerujem da smo već uradili dobar dio posla. Takođe, čelnici kluba su već obavili razgovore sa većinom momaka iz prošle sezone, a u narednih nekoliko dana će i sa ostalim, pa se nadam povoljnim vijestima. Bilo bi odlično kada bi ova ekipa ostala na okupu jer sam ubijeđen da može još mnogo da napreduje i u dogledno vrijeme igra ozbiljnu ulogu u eliti - rekao je igrač i trener Radnika Vladimir Milićević.

Samo dvojica momaka u šampionskoj ekipi su uslovno rečeno stranci, a svi ostali su ponikli u klubu i snažno se identifikuju sa njegovim bojama. To je bila i osnovna prednost kroz sezonu u odnosu na jedinog pravog konkurenta Tempo iz Ražljeva i preduslov za naporan rad. U pomoć je ko zna koji put priskočio Milan Đuričić, čovjek koji je sa generacijom Aleksandra Atanasijevića, Srećka Lisinca i drugih Srbiji donio evropsko i svjetsko kadetsko zlato.

- Iako nije zvanično bio član našeg stručnog štaba, sve smo radili po njegovom programu. Često je i dolazio, pa su momci imali priliku mnogo da napreduju. Kada uz takav rad imate svaku utakmicu doživljavate, a tako kažem, na život i smrt rezultat teško može da izostane. Pokazalo se to u majstorici kada je Tempo izjednačio na 1:1. Sa druge strane, prvi put u mojih 20 godina u klubu, svaki dogovor je ispoštovan na vrijeme, stipendije su bile redovne, a to su momci znali da cijene - zaključio je Milićević.

Pomoć zemljaka iz Japana

Tokom sezone Bijeljinci su dobili generalnog sponzora, a u pomoć je priskočio sugrađanin Mladen Jović čija IT firma posluje u Japanu.

- Zahvaljujući tome u novoj sezoni zvanično ćemo se zvati Radnik Kakehaši. Bili smo i na prijemu kod gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića koji je obećao da će gradska vlast podržati naš rad, tako da smo prilično rasterećeni otišli na pauzu - rekao je Milićević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana