Sjajni napadač Univerzitatee pred transferom karijere: Koljić donosi milion Krupi

Dušan Repija
Sjajni napadač Univerzitatee pred transferom karijere: Koljić donosi milion Krupi

BANjALUKA - Napadač Univerzitatee iz Krajove Elvir Koljić nalazi se pred transferom karijere, a rasplet situacije s nestrpljenjem čekaju u Krupi na Vrbasu, budući da imaju pravo na deset odsto od prodaje momka koji je stekao afirmaciju u Krupi.

Za sada je najkonkretniji Dinamo iz Kijeva, čiji trener Mirčea Lučesku želi da upravo Koljić pojača konkurenciju u napadu tima koji je obezbijedio učešće u grupnoj fazi Lige šampiona. U rumunskim medijima pominje se cifra od deset miliona evra, što znači da bi Krupi pripao čitav milion, a predsjednik ovog kluba Draško Ilić nagovještava da bi iznos mogao biti i veći.

- Nije Dinamo jedini koji traži Koljića. U kontaktu smo sa ljudima koji vode brigu o njegovoj karijeri i prenose nam da ga traži “pola” Evrope. Srećan sam prije svega zbog njega jer znam odakle je krenuo i šta smo sve zajedno prošli, a naravno da bi nas obradovao i priliv u kasu. On je ljetos produžio ugovor sa Univerzitateom do 2024. godine i, koliko sam upućen, minimalan iznos za koji će ga klub pustiti je deset miliona evra - rekao je Ilić.

U prilog ovoj priči ide i informacija kojom raspolažu rumunski mediji da je Lučesku ponudio sedam miliona evra, ali da je finansijer Krajove Mihai Rotaru zatražio još tri miliona. Koljić je od početka sezone u sjajnoj formi jer je na četiri prvenstvena meča postigao pet pogodaka i jedan je od vodećih strijelaca Evrope.

- Izrastao je u pravog golgetera. Drago mi je što nisam pogriješio, jer sam vidio da bi mogao postati top klasa čim je došao kod nas 2014. godine. Srećan sam i što se odlično snašao u inostranstvu i što nije nastavio praksu i postao jedan od onih koji se vrate prije nego što odu. Pokazao se sjajno u jakoj konkurenciji, mislim da je zacementirao mjesto i u reprezentaciji BiH i da može biti pravi nasljednik Edina Džeke - hvali prvi čovjek Krupe bivšeg golgetera ovog kluba. 

Prelazni rok traje do 5. oktobra i, kako sada stvari stoje, mnogo su veće šanse da Koljić nastavi karijeru u još jačoj ligi nego što je rumunska. Prelazak u velikana iz Ukrajine i nastup u Ligi šampiona svakako bi bili ispunjenje sna za momka iz Ključa, koji je, osim za Krupu, nastupao za Triglav, Borac i Leh.

Rekordan prihod

Elvir Koljić već je jednom donio rekordan prihod Krupi, koja je od Univerzitatee u ljeto 2018. dobila 450.000 evra. Istog ljeta u Beveren je prešao Aleksandar Vukotić za 345.000 evra, a godinu ranije u švedski Dalkurd otišao je Irfan Jašarević za 150.000 evra. Sjajan posao uprave kluba i tadašnjeg trenera Slobodana Starčevića, koji je afirmisao plejadu mladih igrača, sada bi mogao da dođe na naplatu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana