Sjajni lijevi bek Bojan Puzigaća završio karijeru: Bolje mlad trener, nego star igrač

Darko Pašagić
Sjajni lijevi bek Bojan Puzigaća završio karijeru: Bolje mlad trener, nego star igrač

BANjALUKA - Svemu lijepom jednom dođe kraj pa tako u fudbalskoj karijeri. Odlučio sam da se povučem još dok sam prilično u snazi, jer je bolje biti mlad trener, nego star igrač, započeo je priču Bojan Puzigaća, koji je prije nekoliko dana odlučio da okači “kopačke o klin”, ali i ne da napusti fudbal.

Karijeru je počeo u Banjalukom BSK-u iz kojeg je poslat na kaljenje u Naprijed, potom se vratio među “romantičare”, koji su tih godina bili u vrhu Prve lige Republike Srpske, a zatim je igrao za Borac u tri navrata, zenički Čelik poljsku Krakoviju, Sarajevo, Voždovac i na kraju za Krupu.

- Odlučio sam da je bolje da se oprostim na nivou Premijer lige, nego kasnije kada bi možda igrao u nižim rangovima. Mogao sam fizički još igrati godinu-dvije, ali nisam želio, jer sam još ranije odlučio da ću se posvetiti trenerskom poslu. Odluka je bila teška, jer sam 17 godina profesionalac, ali isto bi bilo i kroz godinu ili dvije - rekao je Puzigaća, koji je najviše igrao na poziciji lijevog bočnog.

Iako je bilo ponuda da ostane u Krupi kao sportski direktor ili trener u omladinskoj školi odlučio je da nastavi samostalno.

- Preuzeću BSK, koji je jesen završio na prvom mjestu u  Trećoj ligi Republike Srpske, grupa zapad i nastaviću sa trenerskim usavršavanjem. Trenutno imam B licencu, školujem se za A, a potom ću za koju godinu stići i do UEFA Pro licence - nastavio je Puzigaća.

U karijeri je bilo mnogo velikih utakmica, uspona i padova..., ali ostaće upamćeno da je Puzigaća najviše mečeva odigrao na poziciji modernog lijevog beka, a po potrebi i štopera. Pored defanzivnih zadatak bio je poznat po sjajnim centaršutevima, dalekim ubacivanjima u šesnaesterac iz auta, ali i izvođenju penala.

- Teško je izdvojiti sve, ali se uvijek pamte lijepe stvari. Postigao sam dosta golova s obzirom na poziciju u tim, a sigurno su mi najdraži protiv Borusije Menhegladbah i Atromitosa na evropskoj sceni dok sam nosio dres Sarajeva. Sa Borcem, ali Sarajevom sam osvojio titulu prvaka BiH, kao i Kupove. Fudbal mi je da mnogo toga, ono što je najvažnije mnogo prijatelja, ali i lijepih putovanja, boravka u mnogim gradovima - rekao je Puzigaća.

Vjeruje da će dva banjalučka premijerligaška kluba čiji je dres nosio u nastavku sezone ispuniti planove.

- Borac ima ekipu, koja može da izbori mjesto na evropskoj sceni, a nadam se da će i Krupa uspjeti da izbori opstanak - dodao je na kraju Puzigaća.

Na pragu reprezentacije

Iako je sigurno igrama zaslužio Bojan Puzigaća nikada nije zaigrao u reprezentativnom dresu.

- Bio sam dva puta na pragu reprezentacije, jednom kao igrač Borca, jednom kao fudbaler Sarajeva, ali poziv je izostao. Bila bi to prava kruna karijere. Ostaje žal što nisam zaigrao ni minutu, jer mnogi koji to nisu zaslužili prošli su kroz reprezentaciju - istakao je Puzigaća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana