Sjajan početak, Borac pobijedio šampiona Slovenije

M. Z.
Sjajan početak, Borac pobijedio šampiona Slovenije

CELjE - Fudbaleri Borca upisali su pobjedu protiv Mure rezultatom 1:0, u prvoj kontrolnoj utakmici tokom priprema u Sloveniji.

Izabranici trenera Marka Maksimovića pružili su sjajnu partiju protiv šampiona Slovenije iako su svi dosta iscrpljeni od žestokog rada na treninzima.

Prvo poluvrijeme proteklo je u dominaciji Borca koji je stvorio mnogo više prilika za gol, ali je samo jednu realizovao. Prvi put Banjalučani su zaprijetili su u petoj minuti kada se Panajotis Moraitis izborio za loptu, kombinovao sa Almedinom Ziljkićem na lijevoj strani, ali je malo zakasnio na njegov centaršut.

Tri minuta Banjalučani su poveli. Đorđe Ćosić odlično je centrirao sa lijeve strane, a Stojan Vranješ matirao golmana slovenačke ekipe. Već u 13. minutu iz daljine je zaprijetio Goran Zakarić da bi sudija Denis Halilović u 20. minutu svirao tajm-aut da igrači naprave predah i uzmu osvježenje jer je vrijeme u Celju bilo izuzetno vruće i sparno.

Odmah nakon minute odmora Moraitis se našao u prilici, izborio je korner nakon kojeg se ponovo našao u prilici, ali je lopta otišla pored stative. U 32. minutu Ziljkić se našao u odličnoj prilici, ali je njegov pokušaj odbranio čuvar mreže Mure.

Grčki napadač u taboru Borca bio je velika prijetnja po gol Slovenaca i u 35. minutu ponovo je prijetio baš kao i u 43. minutu, ali je rezultat ostao nepromijenjen. Imala je i Mura nekoliko prilika koje nisu ni izbliza bile opasne kao Borčeve. Nikola Lakić lako je kupio sve lopte, a odlično je reagovao u 41. minutu kada je šampion Slovenije imao svoju najbolju priliku.

Tempo igre malo je pao u drugom poluvremenu što je i bilo za očekivati jer je trener šampiona Premijer lige Marko Maksimović dosta mijenjao ekipu pa je samo Đorđe Milojević od startera završio susret. Odličnu šansu imali su u 70. minutu nakon skraćenog kornera sa desne strane, ali su igrači Mure izbacili loptu sa gol linije.

Posljednju priliku na utakmici imao je Siniša Dujaković koji je šutirao iskosa sa desne strane, ali je golman odbranio njegov pokušaj. Na samom kraju meča Mura je postigla gol kojeg je sudija opravdano poništio zbog igranja rukom.

Narednu provjeru u Sloveniji fudbaleri Borca trebalo bi da imaju 29. juna protiv Olimpije u Ljubljani.

 

 

 

 

BORAC 1 (1)

MURA0 (0)

Strijelac: 1:0 Vranješ u 8. minutu.

Stadion: NK Celje u Celju.

Sudija: Denis Halilović (Slovenija).

Žuti kartoni: Bosančić (Borac), Gorenc (Mura).

BORAC: Lakić, Ćorić, Milojević, Vojnović, Ćosić, Meleg, Begić, Vranješ, Ziljkić, Zakarić, Moraitis. Još su igrali: Ćetković, Čavić, Vušurović, Bosančić, Uzelac, Kujundžić, Kulašin, Dujaković, Marković, Tahrić.

MURA: Obradović, Pucko, Đurak, Kozar, Karamarko, Antolin, Maroša, T. Cipot, Lovrić, Mandić, Filipović. Još su igrali: Bobičanec, Kouter, Kous, Klepač, Gorenc, K. Cipot, Maruško, Brkić, Karničnik, Zalokar, Šturm.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana