Siniša Radoja, fudbaler Kozare: Liga nikad ujednačenija

Darko Pašagić
Siniša Radoja, fudbaler Kozare: Liga nikad ujednačenija

Banjaluka - Iskusni prvotimac Kozare Siniša Radoja očekuje mnogo od narednog šampionata i vjeruje da će Gradiščani biti daleko bolje plasirani nego prošle sezone.

Bivši premijerligaš je tada poslije prvog dijela sezone bio prikovan za dno, ali dolaskom na kormilo mladog stručnjaka Vuleta Trivunovića i nekoliko iskusniji igrača među kojima je bio i Radoja, Kozara se na kraju uspjela probiti na osmu poziciju i sačuvati prvoligaški status.

- Kada sam zimus došao u klub situacija je bila veoma teška, ali smo uspjeli da ostvarimo cilj. To nije samo zasluga nas, već i ambiciozne uprave, u kojoj su ljudi iz fudbala i koji žele da se Kozara što prije vrati tamo gdje joj je i mjesto, a to je sam vrh fudbala Republike Srpske, pa i BiH. Sada u Gradišci duvaju neki drugi fudbalski vjetrovi i mogu da kažem da je lijepo biti član ovog sportskih kolektiva - naglasio je Radoja.

Tokom ljetne pauze u klub je došlo dosta novih igrača.

- Sigurno je da će trebati dosta vremena da se ekipa uigra, ali sam siguran da će sve biti u najboljem redu. I ove sezone nam je jedini cilj opstanak, ali vjerujem da možemo daleko više, čak i do plasmana u Ligu za prvaka - nastavio je Radoja.

Po njegovom mišljenju ljubitelje prvoligaškog fudbala Srpske očekuje veoma zanimljivo i neizvjesno prvenstvo.

- Liga nikada nije bila ujednačenija. Borac je favorit za osvajanje titule, a Željezničar sport tim najveći kandidat za ispadanje, dok je kvalitet ostalih deset klubova na podjednakom nivou i u tim okršajima svako svakog može da pobijedi. Zato će biti veoma važno dobro startovati. Naš prvi rival je Tekstilac Kort kod kojeg gostujemo i bilo bi lijepo da se iz Dervente vratimo kući sa bodom ili tri - dodao je Radoja.

Pripremne utakmice

Fudbaleri Kozare u sklopu priprema za novu sezonu odigrali su pet utakmica u kojima su zabilježili tri pobjede i dva poraza.

- Ti mečevi nisu pravi odraz naše snage i kvaliteta, jer smo na primjer u polufinalu turnira u Žeravici pobijedili Borac sa 4:1, a potom smo u finalu, istina u kombinovanom sastavu, izgubili od Jedinstva iz Žeravice sa 0:3 - naglasio je Radoja

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana