Šest ekipa iz Srpske obustavilo treninge

Siniša Kotaraš
Šest ekipa iz Srpske obustavilo treninge

BANjALUKA - Zabrana svih javnih okupljanja, održavanja treninga i igranja utakmica, sa prisustvom gledalaca ili bez njih, zaustavila je i rukomet pa su premijerligaški klubovi poslali svoje prvotimce na prinudne odmore.

Svih šest ekipa iz Republike Srpske obustavilo je trenažne procese u svim kategorijama od najmlađe seniorske i veliko je pitanje kada će se svi ponovo okupiti. Trenutni lider premijerligaške tabele Borac m:tel među prvima je poslušao preporuke zvaničnih vlasti i prekinuo rad sa svim selekcijama.

- Čekamo zvaničnu odluku o dužini pauze koju, nažalost ni sam Savez ne može da odredi, a pretpostavka je da će se pratiti i ostali savezi. Što se nas tiče, kompletan klub se striktno pridržava svih uputstava, ograničili smo kretanja i druženja, a u međusobnom kontaktu smo putem telefona i društvenih mreža. Dodatni problem nam predstavlja i to što igrači koji nisu iz Republike Srpske ne mogu da odu kućama jer u momentu kada bude trebalo da se vrate 14 dana moraju biti u propisanom karantinu  - istakao je trener “crveno-plavih” Mirko Mikić.

Slična situacija je i u ostalim klubovima koji su takođe, sve igrače poslali na odmor.

- Od petka smo na odmoru za koji ne znamo koliko će da traje. Svi igrači su dobili instrukcije kako da rade individualno, kako bismo koliko-toliko spremno dočekali eventualni nastavak sezone. Mlađe kategorije su prestale da rade još ranije i sada nam preostaje samo da se nadamo kako će to sve brzo proći - poručio je strateg Sloge Danko Panić.

Trener Lokomotive Zdravko Stevanović smatra da je trebalo razmisliti o potpunom prekidu prvenstva.

- Realno, teško da se ova sezona može regularno završiti jer do kraja ima još 12 kola, kao i Kup Republike Srpske i BiH. Ne znam ni kakva je korist od nastavka sezone ukoliko će pauza biti duža od mjesec ili mjesec i po - tvrdi Stevanović.

Bez treninga su i rukometaši Slavije koji su za srijedu zakazali sastanak.

- Igrači su dobili slobodne dane do srijede, ali smo svjesni da se situacija ne razvija onako kako bismo željeli. Prioritet nam je zdravlje, ali se moramo i prilagođavati novonastaloj situaciji - naglasio je trener “sokolova” Goran Tomić.

 

 

Sa “Polica” na pauzu

Poštujući preporuku kriznog štaba i nadležnih državnih organa gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić zabranio je rad Sportskoj dvorani “Miloš Mrdić” pa su rukometaši Leotara posljednje treninge odradili na stadionu “Police”. Međutim, Upravni odbor je nedugo zatim odlučio da do daljeg obustavi trenažni proces pa su i Trebinjci na prinudnom odmoru.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana