Saletov orao pojačao Igokeu

Milan Zubović
Saletov orao pojačao Igokeu

Laktaši - Novi član Igokee postao je Sava Lešić, koji je sa Aleksandrovčanima potpisao ugovor na jednu godinu, uz mogućnost produžetka saradnje na još jednu.

Lešić je iskusan igrač koji igra na poziciji krilnog centra i tokom karijere promijenio je veliki broj klubova, a prošlu sezonu proveo je u njemačkom Etinger Rokets Goti.

- To je igrač koji će nam dobro doći jer ima dosta iskustva i biće veliko pojačanje zbog pozicije na kojoj igra. S njim dobijamo veliku snagu pod košem, kao i dobru hemiju jer je izuzetan momak, radan i veliki borac. Sigurno da će biti veliko pojačanje - izjavio je trener Igokee Nenad Trajković, koji je takođe ovog ljeta preuzeo ekipu.

Od starosjedilaca tu su Vuk Radivojević, Robert Rikić, Đorđe Milošević i Stefan Glogovac, kao i mladi igrači Dalibor Ilić, Aljoša Janković, Nemanja Nikolić i Darko Talić. Tim su napustili Marko Ljubičić, Nikola Jevtović, Nikola Gajić, Aleksandar Ponjavić i Dominik Artis. Lešić neće biti jedino pojačanje ovog ljeta i uskoro bi trebalo da stignu nova pojačanja.

- Pregovaramo sa košarkašima iz SAD i imamo dvojicu na radaru koji igraju na spoljnim pozicijama, ali ne mogu o njihovim imenima da nam ih ne preotmu neke druge ekipe. Ne žurimo jer želimo da dovedemo prave momke koji nisu skupi, ali su talentovani. Možda ćemo prvom timu priključiti još neke mlade igrače - kazao je Trajković.

Najavio je da će pripreme početi 6. avgusta.

- To je inicijalni datum, ali možda krenemo dan-dva kasnije, što nam neće pokvariti planove. Pokušaćemo da ojačamo stručni štab jer će nam biti potrebno ljudi da kvalitetno radimo - dodao je Trajković.

Kada je u pitanju Lešić, on je rođen u Kninu 1988. Prve košarkaške korake napravio je u Požarevcu, a poslije je nastupao za Superfund i Partizan, da bi profesionalnu karijeru započeo u Vizuri, a potom se vratio u Superfund. Krajem 2009. potpisao je četvorogodišnji ugovor sa Partizanom, u kojem je ostao do novembra 2010. i tada pojačao redove najljućeg protivnika Crvene zvezde. Tu je proveo dvije sezone i potom prešao u Himik, da bi se 2013. vratio u Srbiju i dogovorio saradnju sa kragujevačkim Radničkim. Nakon jedne sezone odlazi u Jenisej, potom je 2015. stigao u Olimpiju, dok je godinu kasnije otišao u Ređanu. Prije Etingera kratko je bio član Mege. Sa Partizanom je osvojio ABA ligu, prvenstvo i Kup Srbije 2010, dok je sa reprezentacijom Srbije osvojio zlato na Univerzijadi 2011. u Šenženu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana