Rus stigao u Mrkonjić Grad

M. Z.
Rus stigao u Mrkonjić Grad

MRKONjIĆ GRAD - Uprava Mladosti angažovala je mladog ruskog košarkaša Pavela Lobareva koji je prošao mlađe selekcije Himkija i reprezentacije Rusije.

- Prije dvije sezone se odlučio za svoj razvoj u košarkaškoj ligi Srbije, poslije čega je došao u Mrkonjić Grad. Želimo da napravimo konkurentan tim za prvenstvo BiH i uspjeli smo produžiti saradnju sa Srđanom Milanovićem, doveli smo Igora Josipovića kojeg dugo poznajem te znam sve njegove igračke i ljudske kvalitete, a on je bio jedna od mojih prvih želja u nastupajućoj sezoni. Sa njima i Jovana Đorđevića, koji je imao dobru sezonu u Kaknju daju nam određen kvalitet na visokim pozicijama. Na bekovskim pozicijama neki mladi igrači sa kojima smo pregovarali, a koji su prošli mlađe selekcije BiH, odlučili su se da promjene tržište i odu vjerovatno u stabilnije i organizovanije lige, na našu veliku žalost. Doveli smo dva momka sa velikim potencijalom Aleksu Simovića i Pavela Lobareva koji imaju 22 godine i nadam se da će svojom energijom uz Đorđa Aleksića i Aleksu Stojanovića podići svoj kvalitet i napredovati kroz nastupajuću sezonu. Uz njih imamo Dušana Jotića i Davida Markovića, juniore iz prošle sezone, kojima ćemo priključiti  Tomića, Šikmana i Gavrića. Ako se na tržištu pojavi kvalitetan plejmejker time ćemo kompletirati tim za narednu sezonu - rekao je trener ekipe Žarko Milaković.

Prema njegovim riječima i dalje ne znaju kada će početi sa priprememama.

- Zbog neutvrđenog kalendara i sistema takmičenja još nemamo tačan datum početka priprema za narednu sezonu. Cijela situacija u Košarkaškom savezu BiH izgleda dosta neozbiljno. Još kad se tome pridoda situacija oko pandemije virusa korona, dolazimo do jako specifične situacije. Radili smo jako angažovano u prelaznom roku iako sve navedeno dosta otežava prelazni rok (neutvđen kalendar, sistem takmičenja, broj timova...), igrači sa kojim komuniciramo se jako teško odlučuju da prihvate takvu ligu i uslove - dodao je Milaković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana