Rukometna elita u Nevesinju

Dušan Repija
Rukometna elita u Nevesinju

NEVESINjE - Rukometaši Hercegovine iz Nevesinja igraće naredne sezone u Premijer ligi BiH.

Čelnici kluba dobili su garancije opštinskih vlasti, kao i predstavnika “Elektroprivrede Republike Srpske” i Hidroelektrana na Trebišnjici da će još snažnije podržati njihov rad. Nevesinjci su osvojili šampionsku titulu u Prvoj ligi Republike Srpske, ali je neizvjesnost oko nastupa u eliti trajala sve do sada. Nisu željeli da se upuste u avanturu koja je prije nekoliko godina neslavno završila odustajanjem na pola sezone, tražili su stabilne izvore prihoda i minimum minimuma kako bi mogli da odgovore zahtjevima Premijer lige.

- Imali smo vrlo otvorene i pozitivne razgovore sa našim dosadašnjim sponzorima i prihvatili učešće. Dobili smo uvjeravanja da će sredstva biti operativna iz mjeseca u mjesec, kako bismo mogli da se spremimo za Premijer ligu i servisiramo obaveze. U narednim danima obavićemo razgovore i sa privatnim subjektima. Ko god želi da pomogne dobrodošao je u upravu kluba, svi mogu da se uključe i na neki način kontrolišu kako trošimo novac. Jedno je sigurno, nećemo se rasipati i znaćemo da cijenimo svaku marku - rekao je predsjednik kluba Milosav Uljarević.

Jasno je da šampionsku ekipu treba pojačati naročito što su petorica momaka Vasilije Stojanović, Vukan Avdalović, Marko Zurovac, Nemanja Vučić i Đorđe Babić nastavili školovanje u većim sredinama. Prvi zadatak ipak je da pronađu trenera.

- Naš dosadašnji trener-igrač Nemanja Ivanović od sada će se posvetiti samo igri, a u narednom periodu ćemo da potražimo adekvatno rješenje za klupu. Želja nam je da trener živi i radi u Nevesinju i da prije svega sačuva ovakvu atmosferu kakva je do sada bila u klubu - naglasio je Uljarević.

Osim Ivanovića malo je igrača koji su osjetili premijerligaške parkete, ali iskusni desni bek smatra da to neće biti prepreka.

- Srećni smo zbog ovakvog raspleta. Mnogo smo radili prethodnih godina, sigurno je da ćemo sada još jače kako bismo se predstavili u najboljem svjetlu - naglasio je Ivanović.

Publika

Dvorana “Nevesinjka” nerijetko je bila puna i tokom pohoda na titulu u prvenstvu Srpske, a sada će sigurno biti još češće, naročito kada u goste budu dolazile ekipe poput Borca, Izviđača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana