Rukometaši Dervente dobili pehar za prvaka Prve lige RS

GS
Rukometaši Dervente dobili pehar za prvaka Prve lige RS

DERVENTA - Rukometaši Dervente dobili su šampionski pehar za prvo mjesto u Prvoj ligi Republike Srpske od prvog čovjeka Rukometnog saveza Republike Srpske Marinka Umičevića.

On je čestitao Dervenćanima uspjeh u sezoni koja je prekinuta zbog pandemije vurusa korona, te im poželio sreću u Premijer ligi u koju se vraćaju poslije sezone pauze.

- Naredna sezona biće teška, premijerligaši napreduju, ali Derventa ima ugled i tradiciju, a vjerujem da neće izostati ni podrška ministarstva i lokalne zajednice, ali ni privrede po čemu je Derventa poznata. Mi na nivou Rukometnog saveza BiH činimo sve da dobijemo status kakav zaslužujemo - rekao je Umičević, koji je ujedno i potpredsjednik RS BiH.

Pehar u ruke rukometašima simbolično je predao zamjenik načelnika opštine Siniša Jeftić i naglasio da će lokalna zajednica u okviru svojih mogućnosti i dalje stajati iza kluba. 

Dervenćani su već počeli pripreme za nastup u Premijer ligi, a uspjeli su da sačuvaju sve igrače iz šampionske sezone, pa će u narednim danima nastojati da dovedu još nekoliko pojačanja kako bi se ravnopravno nosili sa većinom klubova u eliti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana