Rukometaši Borca spremni za revanš sa Besom: Hrabro, brzo i jako

Dušan Repija
Rukometaši Borca spremni za revanš sa Besom: Hrabro, brzo i jako

BANjALUKA - Hrabro, brzo i jako. To je otprilike recept koji rukometaši Borac m:tela moraju da ispoštuju u revanšu sa Besom (nedjelja, 18 časova) u okviru drugog kola EHF Evropa kupa.

Banjalučani su u Peć ponijeli tri gola prednosti, što nije mnogo, ali je ipak razlika koja stavlja dodatni pritisak na domaćina. Pred mladu ekipu Mirka Mikića ove godine nije postavljen nikakav imperativ, ali njegovi momci na startu sezone igraju sjajno. Ne računajući poraz u polufinalu Kupa Republike Srpske nanizali su šest pobjeda koje su im napumpale samopouzdanje, pa se nadaju da će ishod biti isti kao prošle godine protiv istog rivala. 

- Znači nam naravno dodatno samopouzdanje, ali smo se trudili da ga ne gubimo ni kada smo u pripremnim utakmicama gubili. Nova smo i mlada ekipa, rutinu i napredak stičemo ponavljanjima. Ovakvi rezultati su dodatni plus, ali ono što ću ponavljati do kraja sezone jeste da je važan samo napredak u igri. Dobili smo Leotar prije nekoliko dana, ali je i rukometno slijep čovjek vidio da smo u prvom poluvremenu bili baš loši u odbrani. To ne smije da nam se ponovi u Peći. Raduje me način kako se momci nose sa pritiskom - rekao je Mikić.

Osovinu igre Bese čine bekovi. Nikola Prce se naravno ističe kvalitetom i iskustvom, a opasni su i Egzon Gjuka, Deniz Terzići i pivot Kastriot Jupa. Nema sumnje da će ekipa iz samoproglašenog Kosova bez obzira na zaostatak pokušati da spusti tempo i postepeno gradi igru, dok će “crveno-plavi” nastojati da urade suprotno.

- To je naša ideja protiv svakog rivala. Mladi smo, puni energije pa nastojimo da ritmom slomimo protivnika. Odigrali smo dobro u prvom meču, ali mislim da smo možda mogli ranije da prelomimo meč, jer smo imali nekoliko situacija za to. Sada bar znamo šta možemo da očekujemo, jer pred utakmicu u Banjaluci nismo imali nikakvu predstavu o njihovoj snazi. Sve što smo znali je da su, baš kao i mi, značajno promijenili sastav u odnosu na prošlu sezonu. Ne mogu ništa da prognoziram, ali se nadam da ćemo odigrati kako možemo, što bi značilo da smo na dobrom putu da prođemo dalje - rekao je krilni rukometaš Luka Perić.

Banjalučani su u petak otputovali u Višegrad gdje će prenoćiti, pa će se u subotu zaputiti ka Peći.

Bez Malivojevića

Rukometaši Borca prilično su iscrpljeni zbog zgusnutog rasporeda u posljednjih petnaestak dana, a danak je uzeo i dugo putovanje u Trebinje i nazad. Ipak, Mikić će moći da računa na sve igrače osim Nikola Malivojevića, koji je ostao u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana