Rukometaši Borca počeli pripreme za nastavak sezone: Naporan rad jedino obećanje

Dušan Repija
Rukometaši Borca počeli pripreme za nastavak sezone: Naporan rad jedino obećanje

BANjALUKA - Sa velikom željom da nastave tamo gdje su stali sredinom decembra rukometaši Borca počeli su pripreme za drugi dio sezone.

Trener Mirko Mikić juče ujutru je prvi put okupio igrače koji su odradili testove i mjerenja kako bi se vidjelo u kakvom su fizičkom stanju, a sinoć su odradili prvi trening u dvorani. Mikić je bio prilično zadovoljan, jer su momci ispoštovali individualne programe rada koje im je propisao kondicioni trener Nenad Rađević, tako da imaju dobru podlogu kako bi se u narednih mjesec i po što bolje pripremili da bi ostali tu gdje jesu - na vrhu. Iako je prednost od osam bodova opipljiva, ciljevi za ovu sezonu nisu promijenjeni. Prioritet je napredak na svakom treningu i svakoj utakmici.

- Mnogo puta do sada sam ponovio da su nam ambicije da rastemo i napredujemo. Na početku sezone odlučili smo se za podmlađivanje i to je dugoročno razmišljanje kada je u pitanju budućnost Borca. Pokušaćemo da budemo bar za nijansu agresivniji i rastrčaniji u nastavku sezone, to nam je osnovni cilj - rekao je Mikić.

Na prvom okupljanju opravdano odsutni bili su kandidati za reprezentaciju Vlado Draganić, Marko Lukić i Luka Perić koji praktično da nisu imali odmora, te neki su igrali koji su prehlađeni, pa "crveno-plavi" nisu željeli ništa da rizikuju. Jedan od plejade mladih rukometaša koji se afirmisao do polovine prvenstva sigurno je pivot Nikola Malivojević.

- Očekivanja su ostala ista - da radimo i rastemo iz utakmice u utakmicu. Nemamo nikakav pritisak. Mi mlađi smo pokazali da možemo iznijeti određen teret, odmorni smo i spremni da nastavimo s napornim radom. Ono što mogu da obećam jeste to da ćemo dati sve od sebe svakog minuta svake utakmice, pa dokle doguramo - rekao je Malivojević.

Prvom timu priključeni su Stefan Lipovčić, Kosta Štrbac, Milenko Rožić i David Momić, momci koji imaju po 17 godina, 18 godina, a Mikić je potvrdio da neće biti dolazaka.

- Odlučili smo da ne tražimo pojačanja, iako će Amar Gračić zbog povrede propustiti ostatak sezone. Krpićmo tu poziciju desnog beka na način kao što smo radili u posljednjih nekoliko kola prvog dijela sezone - rekao je Mikić.

Kontrolne utakmice

Nastavak sezone zakazan je za 26. februar, a do premijere u Gradačcu Banjalučani će odigrati šest kontrolnih utakmica. Prvi test imaće u Kozarskoj Dubici 26. januara, a tri dana kasnije igraće sa Gračanicom. Slobodi će gostovati 5. februara, dok će 12. igrati u Maglaju, a 19. dočekati Slobodu. Još jedan meč odigraće 2. ili 9. februara, a protivnik će biti naknadno određen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana