Rukometaši BiH još čekaju novog selektora: Smajlagić najbliži, ali još daleko

D. R.
Rukometaši BiH još čekaju novog selektora: Smajlagić najbliži, ali još daleko

BANjALUKA - Iako je dobar dio medija objavio da je Irfan Smajlagić novi selektor rukometaša BiH, angažovanje ovog stručnjaka je još na dugom štapu, saznaje “Glas Srpske”.

Inicijalni kontakt je uspostavljen, čelni ljudi Rukometnog saveza BiH razgovarali su sa stručnjakom koji je rođen u Banjaluci i koji je kao igrač i trener imao dosta uspjeha. Dogovor je da Smajlagić pošalje plan rada i način na koji on vidi selekciju BiH, kao i mogućnosti da napreduje i napravi iskorak. Ukoliko sve bude kako se očekuje, dvije strane će tek onda sjesti za pregovarački sto i dogovarati se o uslovima saradnje.

Kao trener je vodio Čakovec, mladu selekciju Hrvatske, Zamet, te selekciju Irana, a bio je i pomoćnik u stručnom štabu reprezentacije Hrvatske. Vodio je sarajevsku Bosnu u njeno zlatno doba, prije malo više od deceniju, kada su u klubu bili prvi čovjek RS BiH Kenan Magoda i novi generalni sekretar saveza Tarik Smajović.

Smajlagiću bi u radu pomagala tri trenera iz Premijer lige BiH, a svi bi bili zaduženi i da prate rad omladinskih kategorija kako bi konačno bio uspostavljen sistem koji dugoročno daje rezultate.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana