Rukometaš Luka Perić pred premijerni nastup na Evropskom prvenstvu: Imam tremu, ali držim fokus

Dušan Repija
Rukometaš Luka Perić pred premijerni nastup na Evropskom prvenstvu: Imam tremu, ali držim fokus

SARAJEVO - Rukometaši BiH otputovali su juče na Evropsko prvenstvo u Slovačku, a debitant Luka Perić poručuje da će biti tvrd orah svima iako se nalaze u teškoj grupi.

Tiho i bez velike pompe uz mnogo opreza i što manje kontakata sa ljudima van ekspedicije, momci Ivice Obrvana otišli su u Bratislavu gdje će već sutra (20.30) odigrati meč prvog kola grupe E protiv Švedske. Virus korona napravio je mnogo problema selektoru Ivici Obrvanu kao i njegovim kolegama, pa su konačnom spisku putnika kumovali posljednji rezultati testiranja i četiri pozitivna slučaja. Mladi rukometaš Borca naglašava da ni psihički nije bilo lako izboriti se sa svime tokom priprema i praktično trenirati u neizvjesnosti, jer jedan pozitivan test sve može da odnese niz vodu.

- Razmišljali smo naravno o tome, ali smo se trudili da ne gubimo fokus. Poslije svega moramo da budemo zadovoljni s obzirom na uslove i šta nas je sve pratilo. Razgovarali smo između sebe i shvatili da je to viša sila protiv koje se u suštini ne možemo boriti. Osim momaka koji su u izolaciji svi smo zdravi i jedva čekamo da počne. Dan pred meč sa Švedskom (danas) imaćemo još jedno testiranje i iskreno se nadam da neće biti dodatnih problema - rekao je Perić.

U 19. godini očekuje ga debi na velikom takmičenju, a iza sebe već ima određeno iskustvo, jer je bio dio tima tokom kvalifikacija.

- Postoji mala trema, naravno, ali pozitivna. Nije mala stvar učestvovati na Evropskom prvenstvu, igrati pred milionima očiju. Daću sve od sebe da opravdam povjerenje selektora kako bismo se svi zajedno predstavili u dobrom svjetlu - rekao je Perić.

Reprezentacija BiH spada u grupu timova koji nisu odigrali nijedan kontrolni meč, pa je teško reći u kakvoj formi dočekuju drugi uzastopni kontinentalni šampionat na kome učestvuju, ali desno krilo poručuje da nema predaje.

- Grupa jeste teška, Švedska i Španija su među favoritima, Česi takođe zaslužuju respekt. Međutim, idemo od meča do meča, spremali smo se samo za Skandinavce i samo su nam oni u glavama. Svašta može da se desi, naročito u ovakvoj situaciji, a ja sam siguran da ćemo se boriti za svaku loptu i odigrati na gornjoj granici mogućnosti - zaključio je Perić.

Devet Borčevaca

Rukometni klub Borac dao je tri reprezentativca jer su se osim Perića na spisku našli Vlado Draganić i Marko Lukić. Računajući one koji su u bar jednom dijelu karijere nosili crveno-plavi dres spisak se produžava na devet imena, uključujući trenera golmana Marija Blaževića.

- Drago mi je zbog Vlade i Marka, zaslužili su to radom, talentom i odricanjem. Veliki je ovo uspjeh i za Borac, dokaz da se kod nas dobro radi i da godinama izbacuje reprezentativce - naglasio je Perić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana