Rukometaš iz Banjaluke zadovoljan sezonom u Sloveniji: Šešić sa Trimom izborio Kup EHF

Dušan Repija
Rukometaš iz Banjaluke zadovoljan sezonom u Sloveniji: Šešić sa Trimom izborio Kup EHF

BANjALUKA - Rukometaš Dean Šešić zadovoljan je prvom sezonom u slovenačkom Trimu iz Trebnja, koji je u trenutku prekida sezone bio na trećem mjestu, tako da će u idućoj sezoni nastupati u EHF kupu.

Čelnici tamošnje lige nisu se previše natezali kada je proglašena pandemija virusa korona, pa su odlučili da okončaju ligu po pozicijama koje su klubovi imali poslije posljednjeg odigranog kola.

- S obzirom na to da je cilj bio ulazak među šest najboljih ekipa, prebacili smo očekivanja i može se reći da smo imali odličnu sezonu. Poslije dosta vremena upisali smo pobjede protiv nekih ekipa iz vrha, poput Gorenja ili Kopra. Mlada smo ekipa, sa prosjekom godina ispod 24, a svi imamo ugovor i za iduću sezonu. Uprava kluba pokušaće da dovede još jednog ili dva igrača kako bismo bili još jači - rekao je Šešić.

Da nije bilo povrede lista zbog koje je propustio veći dio nastavka prvenstva, snažni desni bek bio bi još zadovoljniji svojim partijama.

- Posebno dobro sam igrao protiv najjačih, novog-starog šampiona Celja i drugoplasirane Ribnice. Desio se taj peh u posljednjoj pripremnoj utakmici za drugi dio sezone, pa sam morao da propustim dosta mečeva. Način igre i principi rukometa se mnogo razlikuju nego kod nas. Igra se dosta brže, odbrana duboko izlazi na bekove, tako da sam se morao prilagođavati. Na kraju smatram da sam opravdao očekivanja, što mi je rekao i trener Ivan Vajdl, od kojeg sam mnogo naučio - kazao je bivši bek banjalučkog Borca.

Slovenačka liga je filter za još jače evropske lige, a gotovo svi klubovi daju priliku mladim igračima. Tako je nedavno objavljeno da je novo čudo iz Celja Gašper Maguč sve dogovorio sa Barselonom.

- Igrači najčešće odlaze u Austriju, u kojoj su bolji finansijski uslovi, a oni najbolji najčešće karijeru nastavljaju u Njemačkoj. Nadam se da će me u drugoj sezoni zaobići povrede i da odigrati još bolje, budući da već znam šta mogu da očekujem. Imam i opciju da produžimo saradnju u ljeto 2021, ali dosta je još do toga, ne razmišljam trenutno u tom pravcu - naglasio je Šešić.

Aktuelno pitanje ovih dana u svijetu sporta uopšte je šta će biti sa zaradama sportista do kraja prekinute sezone, a naš sagovornik ističe da su u Trebnju ispali vrlo korektni.

- Rekli su nam da ćemo dobiti sve kako je ugovoreno, što je zaista lijep potez. Planirali su da se okupimo 1. maja i treniramo do kraja mjeseca kako bismo na neki način ispunili obaveze - zaključio je Šešić.

U karantinu 34 dana

Šešić je 20 dana proveo u karantinu u Trebnju, a onda je po povratku u Banjaluku dobio da “odradi” još 14.

- Mnogo je teže bilo u Sloveniji jer smo imali apsolutnu zabranu kretanja. Ljudi iz kluba su nam donosili hranu na vrata. Ovdje imam još osam dana u karantinu, ali je mnogo lakše i ljepše kod kuće. Od velike važnosti je da budemo odgovorni i poštujemo sva pravila - naglasio je Šešić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana