“Rudari” i Krupa u bici za čelo tabele

Siniša Kotaraš
“Rudari” i Krupa u bici za čelo tabele

Banjaluka - U prvom od tri međusobna prvenstvena susreta ove sezone najvećih favorita za osvajanje prvog mjesta u Prvoj ligi Republike Srpske i plasman u Premijer ligu BiH na Gradskom stadionu u Prijedoru sutra od 16.30 časova sastaće se Rudar Prijedor i Krupa.

Poslije pet odigranih kola nekadašnji premijerligaši nalaze se na vrhu tabele sa po 13 bodova, čak osam više od trenutno najbližih pratilaca Tekstilca i Kozare.

- Veoma važna utakmica i za nas i za Krupu mada u ovom momentu je to tek utakmica za prestiž i neće nešto bitno promijeniti na tabeli. Međutim, sigurno je da će tim koji trijumfuje imati veliku psihološku prednost u nastavku prvenstva. Nadamo se da uz veliku podršku sa tribina možemo doći do pobjede koja bi mogla da bude veoma značajna u borbi za šampionsku titulu - rekao je trener Rudar Prijedora Igor Janković.

Sa druge strane, u redovima Krupe ističu kako se nadaju da bi uz pravi pristup utakmici mogli da dođu do tri velika boda.

- Iako nije odlučujuća, ova utakmica je ipak jako bitna i to iz više aspekata. Svakako, pobeda uvek daje najveći motiv, ali imamo da odigramo još dve međusobne utakmice, tako da ni pobeda u ovoj neće doneti neku bitnu razliku.- istakao je strateg Krupljana Zoran Marić.

- U svakom slučaju, idemo u goste ekipi koju izuzetno poštujemo, a činjenica da oni do sada još nisu vadili loptu iz mreže pokazuje koliko je Rudar Prijedor kvalitetan i ozbiljan protivnik - dodao je Marić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana