''Rođeni'' lako izašli na kraj sa “Borcem”

Srna
''Rođeni'' lako izašli na kraj sa “Borcem”

BIJELjINA - Fudbalski klub “Velež” pobijedio je danas u Mostaru banjalučki “Borac” sa 2:0 na otvaranju 21. kola Premijer lige BiH i preskočio ga na tabeli.

Po tradiciji, “Borac” u Premijer ligi BiH nikada nije slavio u Mostaru protiv “Veleža”, a kada se na tradiciju nadovežu i brojni problemi sa izostancima, onda se nije ni mogao očekivati drugačiji ishod.

Tvrdo prvo poluvrijeme, prema očekivanjima, uz inicijativu “Veleža” i nekoliko šuteva ka golu Pavlovića, ali sve do bukvalno posljednjih par sekundi ovog dijela utakmice, “Borac” je odolijevao. Tada je Samir Radovac poslao upotrebljivu loptu na ivicu kaznenog prostora do fudbalera koji je ponikao u Leotaru, Nemanje Anđušića, koji odlično šutira i donosi prednost “Rođenima” na pauzi.

Nije se “Velež” zaustavio tim vođstvom, nastavio je da dominira i već u 50. minutu preko Obrena Cvijanovića, nekadašnjeg igrača “Krupe”, duplirao prednost.

Očekivalo se do kraja meča da “Borac” pokuša bar da prepolovi zaostatak, ali je “Velež” lagano priveo utakmicu kraju i zabilježio prva tri boda ovog proljeća, nakon remija u Bijeljini.

Premijer liga BiH - 21. kolo:
“Velež” - “Borac” 2:0

Sutra se od 14.00 časova sastaju “Tuzla siti” - Željezničar” i “Krupa” - “Široki Brijeg”, a u 19.00 časova “Sarajevo” - “Zrinjski”.

U nedjelju u 18.00 časova igraju “Radnik” - “Mladost”, a u ponedjeljak, 8. marta, u 14:00 časova sastaju se “Olimpik” - “Sloboda”.

Tabela: “Sarajevo” 46, “Željezničar”, “Velež” /meč više/ i “Široki Brijeg” po 37, “Borac” /meč više/ i “Zrinjski” po 35, “Tuzla siti” 30, “Sloboda” 22, “Mladost DK” 19, “Radnik” 16, “Krupa” i “Olimpik” po 13.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana