Revanš utakmice prvog kola EHF Evropskog kupa: Slogi odgovara i minimalna pobjeda

Siniša Kotaraš
Revanš utakmice prvog kola EHF Evropskog kupa: Slogi odgovara i minimalna pobjeda

DOBOJ - Imamo povoljan rezultat iz prvog meča i svaka pobjeda nas vodi dalje, a naša najveća prednost leži u tome što igramo pred svojim navijačima, poručio je trener rukometaša Sloge Dejan Vasilić.

Dobojlije su prije sedam dana, u prvom meču prvog kola EHF Evropskog kupa na gostovanju u Estoniji odigrale neriješeno protiv Viljandija (20:20) i imaju realne šanse da se plasiraju u drugu rundu ovog takmičenja. Vasilićevi izabranici propustili su priliku da već u prvom meču obezbijede mnogo povoljniji rezultat, ali su isključivo sopstvenim greškama na kraju odigrali neriješeno. Ipak, u ekipi vlada optimizam, iako postoje određeni problemi zbog povreda nekolicine igrača.

- Nekoliko rukometaša je pod znakom pitanja, a ono što je sigurno jeste da Borislav Stanković neće zaigrati. Roviti su i Vladimir Stanković, Božidar Leković i Miloš Trifunović, ali će oni biti u zapisniku i vidjećemo koliko će igrati. Ono što raduje jeste oporavak Nikole Kneževića, koji će zauzeti svoje mjesto u timu - poručio je Vasilić.

Strateg Dobojlija osvrnuo se i na snagu rivala kojeg su, kako sam kaže, odlično upoznali na gostovanju u Estoniji.

- Ono što treba da znamo o Viljandiju saznali smo već u prvoj utakmici. Vidjeli smo sve njihove dobre strane, ali i gdje su nešto slabiji. Spremili smo odgovarajuću taktiku i svi smo veliki optimisti za prolaz dalje - dodao je Vasilić.

Jedan od najboljih rukometaša Sloge Vladan Đurđević postigao je u Viljandiju tri pogotka, a što se tiče revanša, ubijeđen je u trijumf svog tima.

- Mislim da smo kvalitetnija ekipa od Viljandija, iako to baš i nismo pokazali u Estoniji. Ipak, pred punim tribinama u Doboju siguran sam da naša pobjeda neće i ne smije da dođe u pitanje. Istina, imamo malih problema sa igračkim kadrom, ali ko god da zaigra, daće sve od sebe za prolaz u narednu rundu - kategoričan je Đurđević.

Revanš na “Poligonu”

Utakmica Sloga - Viljandi biće odigrana na Stadionu sportskih igara u centru Doboja, popularnom “Poligonu”, sa početkom u 18 časova, na kojem se inače igraju i mečevi tradicionalnog TV turnira rukometnih šampiona.

- Imamo sjajnu “gerflor” podlogu na kojoj je odigran ovogodišnji turnir, a kako u Doboju vlada veliko interesovanje za ovaj meč, očekujemo pune tribine i veliku podršku naših navijača - rekao je Vasilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana