Retro dres omaž zlatnoj generaciji Borca

Darko Pašagić
Retro dres omaž zlatnoj generaciji Borca

Banjaluka - Fudbalski klub Borac 11. maja proslavio je 30 godina od najvećeg uspjeha u istoriji, kada je u finalu Kupa maršala Tita savladao favorizovanu Crvenu zvezdu sa 1:0 golom Senada Lupića, a juče su promovisali novu garnituru dresova za sezonu 2018/19, koja će biti vjerna replika dresova sa te utakmice.

Po riječima sportskog direktora Banjalučana Marka Maksimovića ovaj dres biće prilika da se na svojevrstan način oduže toj zlatnoj generaciji, koju je sa klupe predvodio Husnija Fazlić.

- Ovaj dres je donio najveću radost Borcu 1988. godine. Tada sam imao četiri godine i meni je ovo najljepši dres. Borac je želio da se oduži generaciji koja je ostvarila najveći uspjeh u istoriji pa ćemo igrati u replici tih dresova. On će biti i dodatna obaveza da igrač u predstojećoj sezoni pruže svoj maksimum - naglasio je Maksimović.

Nove dresove izradila je “Juventa sport”, a njen direktor Srđan Jaćimović izrazio je nadu da će u novoj opremi “crveno-plavi” zaigrati još bolje i uskoro se vratiti na staze stare slave.

- Ove godine navršilo se 30 godina od tog veličanstvenog uspjeha i osvajanja Kupa maršala Tita, pa smo došli na ideju da i na ovaj simboličan način obilježimo taj jubilej. Moram da se zahvalim i kapitenu tadašnje generacije Damiru Špici, koji nam je ustupio svoj dres iz 1988. godine da napravimo repliku. Dres je identičan 99 odsto. Naravno, malo smo modifikovali stari za moderno doba. Ono što je novina na njemu je amblem na kojem je pehar koji su fudbaleri Borca podigli poslije pobjede nad Crvenom zvezdom u finalu - istakao je Jaćimović.

Povratnik na Gradski stadion i kapiten u narednoj sezoni Saša Kajkut naglasio je da će učiniti sve da što prije ostvare zacrtane ciljeve kluba.

  • Dres je izuzetnog dizajna i podsjeća na veliki uspjeh Borca. Mi treba da ga natopimo znojem, da shvatimo za kakav grb se borimo i da se što prije vratimo u Premijer ligu BiH. To nam je jedini cilj i u ime svih igrača iz ove ekipe obećavam da ćemo učiniti sve da ga ispunimo. Izazova u prvoligaškom karavanu Republike Srpske se ne bojimo i očekujem da već naredne godine u ovo doba budemo članovi elitnog društva - rekao je Kajkut.

Ništa od puta u Srbiju

Sa Gradskog stadiona su najavljivali da bi nekoliko dana mogli provesti na mini-pripremama u Srbiji, gdje bi odigrali nekoliko utakmica, ali od toga neće biti ništa.

- Otpao je odlazak u Beograd jer je počela Superliga Srbije i nismo mogli da pronađemo adekvatne protivnike. Tražimo rivale i u Hrvatskoj, pričali smo i sa njihovim drugoligašem Dugopoljem. Tražimo rivala za meč ovog vikenda, vidjećemo šta će biti - naglasio je Maksimović.

Trkulja na poštedi

Mladi golman Borca Nemanja Trkulja dobio je nekoliko slobodnih dana.

- Kao što je poznato on dugo nije igrao zbog povrede, u međuvremenu je i operisao prepone, pa je dobio dozvolu da nekoliko dana skokne do mora, jer mu odgovara slana voda da bi se što prije u potpunosti oporavio - naglasio je trener Borca Darko Vojvodić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana