Realizacija muči Borac i Radnik

Darko Pašagić
Realizacija muči Borac i Radnik

BANjALUKA/BIJELjINA - U generalnim provjerama dva srpska kluba koji se takmiče u Premijer ligi BiH Borac i Radnik nisu baš puno pokazali, a ono što još više može da zabrine simpatizere dva kluba je što nisu uspjeli da zatresu ni protivničku mrežu.

Banjalučani su na "Bilinom polju" poraženi od Čelika sa 0:1, dok su Bijeljinci u Bukinju pokraj Tuzle igrali protiv Slobode neriješeno 0:0.

Iako su stvorili tri kolosalne šanse, ali bilo je i nekoliko poluprilika, "crveno-plavi" su izgubili od Zeničana, kojima predstoji grčevita borba za opstanak. 

- Jedino sa čim mogu biti zadovoljan je činjenica da smo igrali utakmicu i to u ambijentu koji će nas čekati u prvenstvu. Bili smo za nijansu konkretniji u prvom dijelu, ali poslije primljenog gola igrači Čelika nisu dozvolili da ih pritisnemo. Protivnik se ponašao na terenu kao da je susret za bodove, a kod nas je ta srčanost izostala. Kod mojih igrača je bilo očigledno da su umorni od napornih priprema, ali i puta - naglasio je šef stručnog štaba Borca Branislav Krunić.

Poslije ovog susreta mnogo mu je jasnije ko će biti na terenu u proljećnom debiju u Širokom Brijegu.

- Prava je sreća što se ovaj meč nije igrao za bodove, jer bismo bez njih sigurno ostali. Ova utakmica mi je otvorila oči u pogledu nekih igrača i ako je uopšte bilo nedoumica one su sada otklonjene. Međutim, oni koji dobiju šansu na premijeri mogu lako da ostanu bez mjesta u startnoj postavi, jer je svaka utakmica dokazivanje za mjesto na terenu ili među 18 - dodao je Krunić.

Meč bez pogodaka nije mnogo zabrinuo šefa stručnog štaba Radnika Slavka Petrovića.

- Bila je ovo za nas peta utakmica u posljednjih 12 dana i vidjelo se da je kod igrača prisutan umor. Osjetilo se da nemaju svježine, dok su igrači

Slobode kada je riječ o tom pitanju bili daleko bolji. Ostaje nam ovih pet dana da povratimo svježinu i vjerujem da će start za nas biti uspješan - naglasio je Petrović.

Iskusni stručnjak u ovom susretu nije imao priliku da vidi sve svoje adute.

- Imali smo dosta problema, jer nismo mogli računati na rovite Slavišu Radovića, Miloša Simonovića, Demira Pecu, Pavla Sušića, dok je Nikola

Popara poslije operacije ramena tek počeo sa laganim treninzima. U ekipi nije bilo ni novajlije Kenana Šarića, koji mora na operaciju meniskusa. Ono što može da me raduje je činjenica da će prva četvorica biti u kombinaciji za proljećni start i duel sa Željezničarom, koji je i te kako bitan za obje ekipe - dodao je Petrović.
 

Provjere

Borac je u pripremnom periodu odigrao sedam, a Radnik pet utakmica. Banjalučani su pobijedili Teleoptik sa 3:0 i Vardar sa 2:0, a igrali su neriješeno sa Orenburgom (2:2) i Irtišem (0:0). Poraze su doživjeli u duelima sa Čajkom (1:2), Dinamom iz Kijeva (1:4) i Čelikom (0:1).

Bijeljinci su savladali Kolubaru sa 2:1, Krupu sa 3:2 i Rudar Prijedor sa 1:0, a igrali su neriješeno sa Zaglebjem (2:2) i Slobodom (0:0).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana