Razlaz Igokee sa Jevtovićem

Milan Zubović
Razlaz Igokee sa Jevtovićem

Užice - Nikola Jevtović neće biti član Igokee iduće sezone jer rukovodstvo kluba iz Aleksandrovca nije iskoristilo opciju u ugovoru i produžilo saradnju sa njim.

Krilni centar, koji je po potrebi igrao na poziciji “petice”, stigao je među Aleksandrovčane iz Steaue Bukurešt pred početak prošle sezone i na 21 utakmici u ABA ligi prosječno je bilježio 10,2 poena, 4,2 skoka tokom 17,6 minuta na parketu. Rođen je u Užicu 1989. godine i tokom karijere, pored pomenutih klubova, nastupao je još za Slobodu iz rodnog mjesta, Radnički Kragujevac i Metalac. Saradnju sa novim klubom trebalo bi da ozvaniči narednih dana.

On će biti treći igrač iz prošlosezonske ekipe koji neće nastaviti saradnju sa jedinim ABA ligašem iz BiH. Prije njega ekipu su napustili plejmejker Marko Ljubičić, koji je otišao u Cibonu, kao i bek Nikola Gajić koji je pojačao slovenački Helios Sans. Osim njih, treba očekivati da tim napusti i bek-krilo Aleksandar Ponjavić, koji prošle sezone kod oba trenera, Dragana Bajića i Žarka Milakovića, nije imao značajniju minutažu, a imao je određenih problema sa povredama. Jedini Amerikanac koji je završio sezonu, od šestorice koliko je prošlo kroz tim, Dominik Artis imao je ugovor do kraja takmičenja i za sada nije poznato za koga će nastupati. On se vratio u SAD, gdje je nastavio sa treninzima dok sa suprugom očekuje prinovu. S druge strane, ugovore sa Aleksandrovčanima imaju bekovi Vuk Radivojević i Đorđe Milošević, te centri Robert Rikić i Stefan Glogovac. Pored njih, tu su još mladi članovi Dalibor Ilić i Aljoša Janković, koji su pred početak Lige 6 BiH priključeni prvom timu iz juniorskog pogona, kao i Nemanja Nikolić koji je proveo sezonu u seniorskom sastavu, ali nije dobio priliku da zaigra. Tu je još povratnik sa pozajmice iz Kaknja Darko Talić. Pripreme bi trebalo da počnu sredinom avgusta.

Novi trener

Sa novim trenerom Igokea će krenuti u novu sezonu. Bivši strateg Partizana, koji je radio kao skaut i asistent u NBA ligi Nenad Trajković, vodiće ekipu i sa upravom je dogovorio saradnju. Žarko Milaković, koji je završio sezonu na klupi, biće mu pomoćnik, dok u stručnom štabu više neće biti pomoćnog trenera Milutina Latinčića, koji je prekomandovan da radi sa pionirskim kategorijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana