Radnik po ubrzanom sistemu počeo da sklapa tim: Đurić sada ima 16 igrača

Dušan Repija
Radnik po ubrzanom sistemu počeo da sklapa tim: Đurić sada ima 16 igrača

BIJELjINA - Nakon što su izbjegli najgori scenario koji je bio toliko blizu da je čudo kako se nije desio, u Radniku su se okrenuli potpisivanju ugovora sa igračima, te ubrzanim pripremama za nastup u Prvoj ligi Republike Srpske.

Trener Velibor Đurić do prije samo nekoliko dana na treninzima imao je po dva, tri igrača, a sada je situacija kud i kamo bolja. Svakodnevno radi sa 16 igrača od kojih su neki na probi, a dvojica će već danas dobiti ugovore. Radi se o iskusnim igračima Milošu Jokiću, koji je do sada igrao za Drinu i Nenadu Srećkoviću, momku koji je nosio dres Radnika u njegovom zlatnom periodu kada je osvojio Kup BiH i igrao na međunarodnoj sceni.

- Kako je bilo prije samo nekoliko dana sada je odlično. Nemamo mnogo vremena da formiramo tim, ali šta je tu je. Radićemo u hodu i tražiti momke koji su bez kluba. Svjesni smo da je takvih malo u ovom trenutku, ali ne vrijedi nam da kukamo. Nastojimo na sve načine da popunimo ekipu - rekao je Đurić.

Radnik ni u najtežim trenucima nisu napustili Aleksandar Vasić i Dragan Došlo, od početka priprema tu je i Nenad Rašević, a sada su se priključili Nikola Lakić iz Borca i Kanađanin Brajan koji je došao na pozajmicu iz Zvijezde 09.

- Dobro je što smo doveli nekoliko iskusnih i provjerenih igrača kao i mladog Brajana koji je već duži period u mlađim kategorijama Zvijezde 09. Zanimljiv je fudbaler, ima solidnu lijevu nogu. Kao što sam rekao, nismo u situaciji da mnogo biramo, mada su ovi momci koji su došli pojačanja i da je stanje redovno - naglasio je Đurić.

Bijeljinci su odigrali i prvi kontrolni susret u kojem su savladali Jedinstvo iz Broca sa 2:1. Golove su postigli Došlo iz penala i mladi Nikolaj Milić.

- Stalno ponavljam da je najgore iza nas i da je najvažnije da je klub nastavio da živi. Trudimo se koliko možemo u ovakvom trenutku, nemoguće je nadoknaditi sve što smo propustili, ali uradićemo koliko možemo kako bismo zadržali status prvoligaša i krenuli putem oporavka koji je za Radnik, nadam se, već počeo - naglasio je Đurić.

Na teren od trećeg kola?

Iako sezona u Prvoj ligi Srpske počinje sutra, Fudbalski savez Republike Srpske izašao je u susret Radniku i odgodio meč sa Famosom. Bijeljinci su tražili odgađanje i meča drugog kola protiv Slavije, što se nije svidjelo treneru “sokolova” Bojanu Regoju.

- Razumijem i njega i sve ostale, ali isto tako ne bih poželio nikome situaciju u kojoj smo se našli. Čuo sam se sa mojim bivšim saigrčem i objasnio mu da bi u ovom trenutku bilo pogubno da u sedam dana odigramo tri meča. Poslije Slavije sa kojom bi trebalo da igramo 13. avgusta, četiri dana kasnije sa Ljubićem, a potom bismo 20. gostovali kod Drine. Takav raspored bi za nas bio poguban u ovom stepenu fizičke pripreme - rekao je Đurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana