Radna grupa na čelu Drine

Drago Gajić
Radna grupa na čelu Drine

Zvornik - Fudbalski klub Drinu u narednom periodu vodiće Radna grupa sa predsjednikom Skupštine Mirkom Milošević na čelu, a osim njega u njoj se nalaze bivši predsjednik kluba Jelenko Vasić, vršilac dužnosti trenera Aco Kostić i sportski radnici Vladan Matić i Mirzdet Mustafić.

Ovo je odlučeno na vanrednoj sjednici Skupštine zvorničkog prvoligaša na kojoj je prvo usvojena ostavka dosadašnjeg predsjednika Vasića i sportskog direktora Milana Đokića. Skupština je razmatrala i predloženi izvještaj o finansijskom poslovanju u protekloj sezoni, ali ga je zbog određenih manjkavosti vratila na doradu i na usvajanje na narednoj sjednici.

- Radna grupa mora da spriječi dalji sunovrat kluba, jer smo došli do kritične tačke. Osnovni zadatak nam je da obezbijedimo optimalne uslove za rad i takmičenje najbolje selekcije, ali i mlađih kategorija. Preduslov za rad je da se hitno nađe rješenje da bude odblokiran žiro-račun kluba. Svakako da je jedan od prioriteta Radne grupe da bude imenovan trener i njegovi pomoćnici - rekao je Milošević.

Kako je igrački kadar u ovom trenutnu veoma oskudan zbog brojnih odlazaka, to će jedan od prioriteta Radne grupe biti dovođenje određenog broja pojačanja.

- Sve ovo što je do sada stiglo u klub od igrača je došlo zahvaljujući autoritetu Ace Kostića. Mi kao Radna grupa nastojaćemo da dovedemo igrače koji nedostaju kako bi klub imao solidan sastav, koji će obezbijediti mjesto na tabeli koje pripada renomeu kluba. Svakako ćemo i izborom nove uprave koja bi morala da se imenuje do kraja godine, stvoriti uslove da se borimo za što bolje mjesto u prvenstvu Republike Srpske - dodao je Milošević.

Odlasci

U ljetnjem prelaznom roku Drinu je napustilo čak deset fudbalera. U međuvremenu uz mlade igrače od kojih su većina iz juniorskog i kadetskog pogona ili povratnici iz drugih klubova, stigla su i četvorica veoma kvalitetnih fudbalera. To su: povratnik iz Kazahstana Nikola Vasiljević, mladi golman, koji je stigao iz beogradske Crvene zvezde Jovan Vićić, te Slađan Stupar iz bijeljinskog Radnika i Njegoš Matić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana