Rad i zajedništvo recept za uspjeh odbojkaša Maglića

Nikola Lučić
Rad i zajedništvo recept za uspjeh odbojkaša Maglića

FOČA - Start iz snova u debitantskoj sezoni u Premijer ligi BiH imaju odbojkaši Maglića koji pred večerašnju utakmicu sedmog kola protiv Jedinstva u Brčkom (19 časova) drže drugu poziciju na tabeli.

Predvođeni iskusnim kapitenom Draganom Matovićem, izabranici Alena Džambića ostvarili su četiri pobjede iz pet odigranih utakmica, a mladi stručnjak poručuje da se niko nije nadao ovako dobrom početku.

- Da nam je neko prije početka takmičenja ponudio i manji broj bodova objeručke bi ga prihvatili. Međutim pobjede nas nisu digle, cilj je i dalje opstanak u ligi. Doputovali smo bez oba primača u Brčko, ali nećemo se tek tako predati, nadamo se muškoj utakmici, pa zašto da ne i nekom iznenađenju. Ipak, naglasio bih da je neozbiljno i smiješno kako je Odbojkaški savez napravio popunu lige, jer se takmičenje odvija po ubrzanom ritmu. To nam je i donijelo povrede važnih igrača. Nadam se da će se oni što prije oporaviti i da ćemo nastaviti sa sjajnim partijama - poručio je Džambić. 

Fočaci imaju najmanji budžet od svih timova u najvišem rangu, ali dobar rad, zajedništvo i sjajna atmosfera guraju mladu ekipu naprijed, možda čak i preko svojih granica. 

- Možda imamo manji budžet i od nekih ekipa koje ne igraju u Premijer ligi, međutim napravili smo lijepu priču, a igrači od svojih malih članarina odvajaju novac za pomoć klubu. Dugo sam u odbojci, ali ovakvu grupu igrača i atmosferu nisam nigdje imao. Svi se trudimo da velikim zalaganjem damo sve od sebe kako bi rezultati našeg kluba, u premijernom nastupu u društvu najboljih, budu što bolji - zaključio je Džambić.

U fantastičnoj seriji Fočaci su redom pobjeđivali Borac, Tempo, Radnik i Modriču, a jedini neuspjeh doživjeli su na otvaranju protiv Domaljevca, kada su poraženi nakon pet setova velike borbe. Pored večerašnjeg duela u Brčkom na programu su i ostale utakmice sedmog kola Kakanj - Radnik, Domaljevac - Borac (19), a prvi meč sinoć su odigrali Bosna i Tempo. 
 

Ženska konkurencija

Mečevi sedmog kola u ženskoj konkurenciji na rasporedu su večeras, a program će otvoriti HE na Dini duelom protiv Novog Grada od 17 časova. Nakon njih na teren će igračice Gacka i Slobode (18.30), dok su mečevi Kula - Maglić i Smeč - Mostar na programu od 19 sati. Sinoć su igrali Inova i Goražde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana