Prvotimac Leotara Andrej Đurić presrećan zbog opstanka u Premijer ligi: Ponosan sam na ekipu

Darko Pašagić
Prvotimac Leotara Andrej Đurić presrećan zbog opstanka u Premijer ligi: Ponosan sam na ekipu

BANjALUKA - Prvotimac Leotara Andrej Đurić, koji je u prvom dijelu sezone nosio i kapitensku traku, presrećan je što je njegov klub dva kola prije kraja prvenstva obezbijedio opstanak u Premijer ligi BiH i vjeruje da će u narednim godinama četa sa “Polica” igrati daleko zapaženiju ulogu u eliti.

Trebinjci su praktično “minut do 12” poslije odustajanja Krupe i selidbe Mladosti iz Doboja kod Kaknja zbog nedobijanja licence u niži rang postali premijerligaši.

- Ne treba zaboraviti da je ova ekipa samo prije dvije godine bila drugoligaš Srpske, tako da je pred početak sezone bilo dosta onih koji nisu vjerovali u nas, pogotovo kada se zna da smo praktično u posljednji čas saznali da ćemo biti premijerligaši i nedovoljno spremni smo ušli u sezonu. Zbog toga sam ponosan na ekipu, na svakog člana uprave, svakog našeg navijača, jer su svi oni na neki način doprinijeli da opstanemo u eliti - naglasio je Đurić, koji je u dosadašnjem dijelu prvenstva zabilježio 26 nastupa.

Jedan od stubova odbrane Leotara rekao je da sam početak sezone bio dosta težak.

- Istina u početku sezone igrali smo na svježinu, ali kako je ona odmicala, bilo je sve teže i teže, jer nismo uspjeli zbog kratkog roka da obavimo kvalitetne pripreme. Pogotovo posljednjih pet kola jeseni, kada smo doživjeli pet uzastopnih poraza - nastavio je ovaj 24-godišnjak.

Međutim, na zimskoj pauzi došlo je do radikalnih promjena na “Policama”.

- Imenovan je novi stručni štab na čelu sa Miodragom Bodirogom, dovedeno je nekoliko iskusnih pojačanja, ali je sve to trebalo uklopiti na terenu. Bilo je dosta nervoze u početku, ali malo, pomalo i voda je počela polako da “ide na naš mlin”. Po mom mišljenju ključna za opstanak bila je pobjeda u 28. kolu na našem terenu protiv Veleža, onda i ona na gostovanju u Bijeljini dva kola kasnije. Sve smo to potvrdili trijumfom u prošlom kolu protiv Rudar Prijedora, tako da je ovih devet bodova u posljednja četiri kola bilo ključ opstanka - rekao je Đurić.

Na kraju sezone velikom broju igrača ističu ugovori, a među njima je i on.

- Iskren da budem još nisam razmišljao šta dalje, ali je jasno da bih volio da ostanem u rodnom gradu, ali i isto tako da ova ekipa, ako je moguće, ostane na okupu. Siguran sam da bi uz još nekoliko pojačanja tek naredne sezone pokazali daleko više i sigurno bili bolje plasirani - dodao je Đurić.

Karijera

Andrej Đurić karijeru je počeo na “Policama”, odakle je još kao 17-godišnjak prešao u Sarajevo. Potom je igrao za Podrinje iz Janje, bijeljinski Radnik, Igman iz Konjica i Čapljinu, odakle se prije dvije godine vratio u matični klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana