Prvotimac Borca Dejan Meleg oprezan: U Evropi više nema autsajdera

Darko Pašagić
Prvotimac Borca Dejan Meleg oprezan: U Evropi više nema autsajdera

BANjALUKA - Iako mnogi ljubitelji fudbala smatraju da je Borac veliki favorit u dvomeču prvog kola kvalifikacija za Ligu konferencije protiv B36 Toršavna, iskusni prvotimac Banjalučana Dejan Meleg veoma je oprezan pred prvi duel.

“Crveno-plavi” će u četvrtak od 18 časova na stadionu “Dr Milan Jelić” u Modriči ugostiti Farane, a fudbaler koji je prije skoro dvije godine došao u redove velikana iz Platonove ističe da je jedna od prednosti njegove ekipe u ovom trenutku što će se utakmica igrati po visokoj temperaturi.

- Ovih dana su paklene vrućine i fudbaleri sa Farskih ostrva na to nisu navikli. Kao naš plus istakao bih i da smo na tehničkom planu sigurno potkovaniji od njih. Naš najveći minus u ovom trenutku je što, za razliku od njih, nemamo takmičarskih mečeva u nogama, dok su oni praktično na pola prvenstva - rekao je Meleg.

Naglasio je da tokom svih 90 minuta u Modriči, a potom i preostalih 90 u Toršavnu, koncentracija mora biti na maksimalnom nivou.

- Ne sme da bude opuštanja ni na sekund, jer ćemo sigurno biti kažnjeni. Na evropskoj sceni nema više autsajdera, kao što je bilo pre desetak godina i ranije i to nikako ne smemo da zaboravimo - nastavio je ofanzivni vezni “crveno-plavih”.

Iako se meč neće igrati u Banjaluci, očekuje pun stadion u Modriči.

- Šteta što zbog rekonstrukcije terena ne možemo rivala dočekati na Gradskom stadionu, jer bi nam sigurno bilo mnogo lakše. Međutim, o tome više ne vredi pričati. Očekujem da ćemo i u Modriči imati veliku podršku, pogotovo što Banjaluka nije daleko, tako da će veliki broj navijača doći na utakmicu. Sigurno da bi nam to puno značilo - istakao je Meleg.

Za razliku od većine ekipa sa Farskih ostrva, B36 Toršavn igra dosta tvrđe, tako da na njihovim mečevima i nema baš puno golova.

- Oni ili gube ili pobeđuju sa golom razlike. Kada oni igraju, veoma često je to 1:0 ili 2:1. Zato bi bilo sjajno da u prvom meču ne primimo gol, a siguran sam da će se njihova mreža zatresti. Verujem da bi svaka pobeda bila veliki kapital pred revanš i nadam se da ćemo u tome uspeti - dodao je Meleg.

Promjene u ekipi

Ekipa Borca je dosta promijenjena u odnosu na prošlu sezonu, ali prvotimac Borca Dejan Meleg smatra da se to neće osjetiti na terenu.

- Svi koji budu dobili šansu od početka utakmice imaju dosta iskustva u karijeri i ubeđen sam da se ta neuigranost neće nimalo videti. Iskoristili smo pripreme u Sloveniji na najbolji način i susret sa Faranima najaviće početak jedne odlične sezone za Borac - dodao je Meleg.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana