Prvo kolo Druge lige RS: Pejović presudio “motoristima”

Darko Pašagić
Prvo kolo Druge lige RS: Pejović presudio “motoristima”

BANjALUKA - Fudbaleri višegradske Drine HE su na startu Druge lige Republike Srpske, grupa istok savladali su Famos iz Istočne Ilidže sa 1:0.

Čovjek odluke u derbiju bio je Miloš Pejović, koji je u 83. minutu zatresao mrežu golmana Marka Terzića i donio slavlje Višegrađanima. Prvo poluvrijeme donijelo je tvrdu utakmicu, a Famos je promašio dvije kolosalne prilike da stigne do vođstva. Nije se proslavio Marko Marković koji je u dva navrata promašio fantastične šanse.

Vlasenica je trijumfalno zakoračila u drugoligaško društvo, na startu savladavši, u komšijskom derbiju, Miliće sa 3:2. Iako je pred sami meč Vlasenicu pogodilo nevrijeme, ni kiša koja je rominjala, ni teren natopljen vodom, nisu spriječili odličnu fudbalsku predstavu, koja je na kraju zasluženo pripala domaćinu.

Romanija je na startu pobijedila Budućnost iz Pilice sa 2:1. Paljani su do prednosti došli u 17. minutu iz penala, koji je u gol pretvorio Strahinja Čvoro. U samom finišu prvog dijela prednost je udvostručena, a strijelac je bio Stefan Jokić. U nastavku susreta gosti su ublažili poraz preko Marka Andrića u 66. minutu.

U grupi zapad fudbaleri Slobode iz Mrkonjić Grada deklasirali su povratnika u drugoligaško društvo Progres iz Kneževa sa 5:0. U pobjedi je blistao Momčilo Amović, koji je tri puta zatresao mrežu rivala.

Omarska je na startu bila ubjedljiva protiv Laktaša i na svom terenu zabilježila trijumf od 4:1, iako su gosti preko Slađana Lekića u 11. minutu stigli do prednosti. Međutim, raspoloženi Branko Rosić je sa dva gola do poluvremena doveo Omarsku do prednosti od 2:1. U nastavku susreta Borislav Grahovac je povisio na 3:1, a tačku na i trećim golom stavio B. Rosić.

Važne bodove na gostovanju osvojio je šamački Borac, koji je na stadionu “Radolinka” savladali Proleter sa 2:1. Tako su Teslićani neslavno započeli novi šampionat i tako nastavili sa lošim rezultatima, koji su ih pratili u prošloj sezoni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana