Prva pobjeda na nišanu Igokee

Milan Zubović
Prva pobjeda na nišanu Igokee

LAKTAŠI - Odgađanje utakmice protiv Krke donijelo je košarkašima Igokee neočekivanu pauzu od 14 dana koju će prekinuti susretom trećeg kola ABA lige protiv Primorske danas od 17 časova.

Aleksandrovčani će ponovo igrati na domaćem terenu, gdje su u prvom kolu poraženi od Mege, dok će odgođeni meč sa slovenačkom ekipom odigrati iduće srijede u Novom Mestu. Susret sa ekipom iz Kopra uvod je u napornu seriju koja očekuje izabranike trenera Dragana Bajića. Poslije dva pomenuta meča Igokea će put Splita, gdje će se sastati sa istoimenom ekipom, a nakon povratka kući brzo će na novi put i to za Francusku, gdje je 28. oktobra očekuje susret prvog kola FIBA Lige šampiona protiv Limoža.

- Očekuje nas novo iskušenje u ABA ligi i poznato je da 14 dana nismo imali utakmice. Taj period iskoristili smo da uradimo analizu poraza od Mege, a i da pokušamo osposobiti pojedine igrače koji su povrijeđeni još od kvalifikacionog turnira u Bugarskoj i tu mislim na Pota, Fundića i Atića, dok je Milan Vulić van stroja zbog povrede - rekao je Bajić.

Ove dvije ekipe do sada su igrale samo jednom i to prošle sezone u Laktašima, dok je neposredno pred susret u Sloveniji zaustavljeno takmičenje zbog pandemije virusa korona pa meč nikada nije odigran. Takođe, ove sezone odigrali su samo po jedan meč i Primorska je u drugom kolu trebalo da igra sa Cedevita Olimpijom, ali je taj susret odgođen zbog jednog igrača ljubljanske ekipe zaraženog virusom korona pa će biti odigran u četvrtak.

- Primorska se nosi sa svojim problemima kao i svi drugi timovi, mada se konsolidovala i dobro odigrala nekoliko posljednjih utakmica u prvenstvu Slovenije. Neće nam biti lako ako budemo imali pristup kao protiv Mege. Dobro smo se pripremili za Primorsku koja ima pet-šest iskusnih igrača, sa dosta sezona u ABA ligi. Maksimalno angažovanim pritupom i adekvatnim odgovorom na zadatke možemo do pobjede - kazao je Bajić.

Njegov tim propustio je u prvom kolu priliku da upiše 100. pobjedu u regionalnom takmičenju, pa će sada opet imati šansu.

Šćepanovićevo biti ili ne biti

Dva derbija biće odigrana u ovom kolu. FMP će ugostiti Partizan koji bi u slučaju poraza mogao da ostane bez trenera Vlade Šćepanovića, dok će Crvena zvezda biti domaćin Mornaru. Parovi trećeg kola, subota: Igokea - Primorska (17), Budućnost - Borac (19), FMP - Partizan (21). Nedjelja: Cibona - Mega (17), Crvena zvezda - Mornar (20). Ponedjeljak: Zadar - Cedevita Olimpija (18).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana