Prosinečki preuzeo Zvezdu

Glas Srpske
Prosinečki preuzeo Zvezdu

BEOGRAD - Robert Prosinečki novi je trener Crvene zvezde, a Upravni odbor "crveno-bijelih" izglasao mu je podršku, te će on na toj funkciji naslijediti Aleksandra Kristića, sa kojim je raskinuta saradnja prije nekoliko dana.

Prosinečki je doputovao juče oko 14 časova u Beograd i otputovao na sastanak sa sportskim direktorom Crvene zvezde Ivanom Adžićem, a kasnije su se sastali sa upravom kluba. Prosinečki je postao treći trener "crveno-bijelih" ove sezone i ujedno prvi hrvatski stručnjak koji je poslije raspada SFRJ dobio posao u nekom srpskom fudbalskom klubu. Prosinečki će u Beograd doći pripremljen, odnosno sa vizijom formacije koju će vjerovatno forsirati u nastavku sezone. To će biti sistem 4-1-4-1. U odbrani neće biti mnogo promjena (Ninkov, Adi, Tošić), a jedina nepoznanica je ko će biti u štoperskom tandemu sa Lijem Adijem. To bi trebalo da bude Brazilac Francisko Toro, ukoliko dođe. U veznom redu biće Ognjen Koroman, Kadu, Evandro i Dejan Milovanović. U napadu bi bio Andrija Kaluđerović. Na golu bi trebalo da bude standardni Saša Stamenković.

Prema pisanju pojedinih srpskih medija, prethodnih dana bilo je konsultacija između čelnih ljudi Crvene zvezde i vođa najvatrenijih navijačkih grupa. Prema tim navodima, nisu sve frakcije Zvezdinog "Severa" za to da Prosinečki postane novi trener. 

Ugovor

Očekuje se da Prosinečki potiše ugovor na tri godine, a prema informacijama iz Hrvatske, trebalo bi da radi za 100.000 evra godišnje, plus nagrade u slučaju osvajanja titule. Prvi asistent biće mu Gordan Ciprić, dugogodišnji saradnik u reprezentaciji Hrvatske. Nije poznato da li će zadržati nekog od pomoćnika u dosadašnjem stručnom štabu Zvezde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana