Promjene u igračkom kadru Igokee: Glogovac odlazi, Gevin na meti

Milan Zubović
Promjene u igračkom kadru Igokee: Glogovac odlazi, Gevin na meti

Laktaši - Centar Igokee Stefan Glogovac neće više biti član ovog tima pošto će uprava raskinuti ugovor sa njim, dok su čelni ljudi kluba iz Aleksandrovca u pregovorima s američkim bekom Džimijem Gevinom.

Košarkaš iz Trebinja imao je još godinu ugovora, ali ga novi trener Nenad Trajković ne vidi u svojim kombinacijama za iduću sezonu, pa će uslijediti rastanak. Među Aleksandrovčane stigao je marta 2017. iz Mege, da bi sredinom jula prošle godine produžio ugovor na dvije sezone, ali neće ostati. Prošle sezone u ABA ligi odigrao je 20 utakmica na kojima je prosječno bilježio 3,4 poena uz 1,4 skoka za 11,8 minuta na parketu.

- Sa Glogovcem će biti raskinuta saradnja pošto ne bi bio u kombinaciji kod novog trenera. U pregovorima smo sa Gevinom, ali još nismo ništa dogovorili konkretno. Čekamo njegov odgovor - kratko je izjavio sportski direktor Igokee Pavle Ćorović.

Kada je riječ o Gevinu (26, 190), on igra na poziciji plejmejkera, a diplomirao je 2016. na Univerzitetu Vintrop, a iste godine se preselio u Evropu, gdje je nastupao za litvansku Džukiju, poljski Šćećin i prošle sezone za Spartak iz Sankt Peterburga. Malo je nedostajalo da prekine trenirati košarku pošto je bolovao od Kronove bolesti (nespecifično zapaljensko oboljenje digestivnog trakta koje može da zahvati bilo koji njegov dio) od 2008. do 2012. pa je bio van takmičarske forme. Velika tragedija zadesila ga je 2011. kada mu je poginuo mlađi brat u saobraćajnoj nesreći, a on je često isticao da mu je ta tragedija bila jedan od najvećih motiva da uspije u profesionalnoj karijeri te da mu tako oda počast. Gevin bi mogao da postane drugo pojačanje Igokee ove sezone nakon što je stigao Sava Lešić.

Živković u prvom timu

Trener Trajković najavio je da će prvom timu biti priključeno još igrača iz omladinskog pogona i prvi koji bi mogao da dobije priliku je Nemanja Živković. Radi se o momku rođenom 1999. godine u Užicu, koji igra na poziciji beka šutera. Na šest utakmica prošle sezone u juniorskoj ABA ligi prosječno je postizao 8,5 poena uz 2,3 skoka i 1,3 asistencije tokom 25 minuta na parketu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana