Promašaji odnijeli Borcu dva boda

Darko Pašagić
Promašaji odnijeli Borcu dva boda

BANjALUKA - Fudbaleru Borca Almedin Ziljkić, koji je bio strijelac jedinog gola za svoj tim u duelu sa Širokim Brijegom (1:1), baš kao i ostalim prvotimcima Banjalučana teško je pao remi u ovom susretu, kojim je prekinut niz od sedam uzastopnih pobjeda na svom terenu.

Smatraju da su igrom zaslužili pobjedu, ali ih je sreća napustila, a što je još gore Širokobriježani su do boda došli u 90. minutu iz jedine prave šanse na utakmici.

- Stvarno smo zaslužili pobjedu, ali jednostavno nismo imali dovoljno sreće da postignemo drugi pogodak i ranije riješimo pitanje pobjednika. Drago mi je što sam postigao pogodak, ali više bih volio da se nisam upisao u strijelce, a da smo slavili pobjedu - naglasio je Ziljkić.

U ovom susretu igrao je rovit, jer još osjeća posljedice potresa mozga zarađenog u duelu sa Zrinjskim.

- Dobro sam se osjećao u prvom poluvremenu, ali kada je počelo drugo nije mi bilo baš najbolje, pa je to razlog zašto sam zamijenjen. U svlačionici smo svi teško podnijeli ovakav kraj susreta, jer nismo iskoristili brojne šanse, a to se u fudbalu uvijek osveti. Nemamo vremena za jadikovke, već se moramo okrenuti duelu sa komšijama iz Krupe. Iako kod njih gostujemo u srijedu ovaj susret jednostavno moramo dobiti i tako zadržati šanse za visok plasman - dodao je Ziljkić.

I šef stručnog štaba Borca Vlado Jagodić razočaran je krajnjim rezultatom.

- Po svemu smo zaslužili tri boda, ali... Široki je i ranije znao u finišu dolaziti do povoljnog rezultata i u ovom susretu je potvrdio da je to ekipa protiv koje se mora postići drugi gol, ako želiš da ih pobijediš - istakao je Jagodić.

Rekao je da nema šta da zamjeri svojim igračima.

- Sve su učinili da dođemo do tri boda, ali nisu imali sreće da realizuju ono što su već svi vidjeli u golu. Međutim, dobro je kad imate priliku da pobijedite već u srijedu kada se igra naredno kolo. Svjesni smo da je Krupa u teškoj situaciji, znam da nam neće biti nimalo lako, ali izbora u tom duelu nemamo.

Već na startu drugog dijela, iz igre je zbog povrede zgloba morao Dejan Meleg.

- U pitanju je isti zglob zbog kojeg je i bio neizvjestan pred ovaj meč i teško je još uvijek reći kada će biti potpuno spreman. Sigurno da nas je njegov izlazak dosta poremetio, baš zbog nekih planiranih stvari u nastavku susreta. Zbog toga sam i izvršio samo dvije izmjene, jer nisam želio da pokvarim ono što je dobro - dodao je Jagodić.

Kajkut: Lopta prešla liniju

U 82. minutu fudbaler Borca Siniša Dujaković šutirao je sa nekih 25 metara, a golman Širokog Brijega Dario Miškić nije baš spretno reagovao i lopta mu je ispala. Rezervni igrači Borca koji su se zagrijavali kraj korner zastavice smatrali su da je lopta prešla liniju, ali pomoćni sudija Goran Dujak iz Odžaka nije reagovao.

- Lopta je sigurno prešla liniju i pogodak je bio regularan. Najgore što je sudija bio tu i morao je da to da vidi. Ne možemo tražiti alibi u ovom spornom trenutku, ali bilo ih je još i sigurno smo oštećeni u ovom susretu - naglasio je fudbaler Borca Saša Kajkut.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana