Problemi za Borac, Pavlović preskače Kluž?

M. Z.
Problemi za Borac, Pavlović preskače Kluž?

BLED - Prvu kontrolnu utakmicu fudbaleri Borca odigraće sutra od 18 časova protiv Mure u Celju.

Banjalučani su već desetak dana u punom pogonu pa je došlo vrijeme da se vidi koliko je do sada urađeno. Naspram njih je težak rival, šampion Slovenije, koji je već odigrao dva kontrolna meča pa će biti pravi pokazatelj koliko je ekipa spremna za sada. Biće ovo prva od dvije pripremne utakmice pred veliki izazov u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona gdje za protivnika imaju rumunski Kluž.

- Svjesno smo zakazali dvije utakmice jer smo se mnogo potrošili boreći se za titulu i nismo htjeli da ovdje igramo dvije ili više utakmica jer će nam susret sa Klužom donijeti enormnu potrošnju nakon čega nas čeka početak prvenstva - rekao je trener "crveno-plavog" tima Marko Maksimović.

Priliku protiv Mure neće dobiti od ranije povrijeđeni Marko Jovanović i Jovo Lukić dok je nekoliko igrača na poštedi jer vuku sitne povrede, a Maksimovića brine stanje sa prvim golmanom Bojanom Pavlovićem.

- Dejan Uzelac ima problema sa petom i dva-tri dana biće na poštedi baš kao Almedin Ziljkić. Lukić radi sve na treninzima osim kontakt igre i čekamo dozvolu ljekara koji ga je operisao da može krenuti sa radom bez ograničenja. Jovanović i dalje radi individulano i njegova je situacija dosta nejasna. Pavlović ima problem sa tetivom u zglobu i kod njega je situacija malo teža od drugih. Povredu je dobio protiv Tuzla sitija i naš medicinski tim radi sve da se što prije oporavi, ali nisam siguran da li će biti spreman za utakmicu protiv Kluža - istakao je Maksimović.

Naglsio je da je ovo nadgradnja urađenog tokom priprema u Antaliji kao i nastavk uspješne sezone.

- Vjerujemo u rad koji nam je donio rezultat u proteklih šest mjeseci i nema zamjerki tokom treninga na ovaj jako težak dio priprema. Ono što uradimo do Kluža uradili smo, jer ćemo mjesec i po dana igrati u ritmu srijeda-subota koje god takmičenje da bude. Bazu koju sad uradimo pratiće nas do prve reprezentativne pauze početkom septmbra - rekao je Maksimović.

Mladi šef struke pohvalio je zalaganje svih igrača.

- Igrači su došli dosta dobro sporemni iako su imali jako kratku pauzu za odmor tokom koje su radili individualno te pokazali visoki stepen profesionalizma. Recimo, kapiten Stojan Vranješ koji ima 35 godina daje primjer ostalima jer daje 50 odsto više tokom treninga baš kao i Goran Zakarić dok se i mladi igrači Kujundžić, Milojević, Čavić, Kulašin maksimlano zalažu i bore za svoje mjesto u timu - kazao je Maksimović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana